Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri  Nesrin Çıtırık ve DOHAYKO Üyesi Mine Temle, Kadirli ve Kozan’da belediyeleri ziyaret etti. Kadirli’de yeni yapılacak belediye bakım eviyle ilgili yetkililere rota çizen, Kozan’da ise bir süredir faaliyette olan hayvan bakım evini ziyaret edip, inceleme yapan Çıtırık ve Temle, sahipsiz hayvanlarla ilgili tanık oldukları bilinç ve alakadan son derece memnun oldu.

 

Kadirli Belediyesi’nin inşa edeceği Geçici Hayvan Bakımevi’yle ilgili projeyi gözden geçirip, gerekli olan koşulları ve projede olması gereken önemli hususları Proje Mimarı Murat Bülbül’le, Park ve Bahçeler Müdürü Serhat Damdelen’in katıldığı toplantıda ayrıntıları ile dile getiren Nesrin Çıtırık, duyarlılıktan dolayı büyük sevinç yaşadığını söyledi. Çıtırık, “Türkiye'ye örnek bir bakım evi olması için belediyenin imkanlarını seferber etmesi, özellikle Mimar Murat Bülbül ve Serhat Damdelen'in hayvansever, merhametli ve duyarlı insanlar olması ekibimizi çok mutlu etti” dedi.

KOZAN’DA EKSİKLER VAR AMA BELEDİYE ÇOK DUYARLI

Kadirli’deki toplantının hemen ardından DOHAYKO ekibi Kozan’a hareket ederek, burada yeni yapılan Belediye Bakımevi’ni ziyaret etti. Çıtırık. Kozan’daki temaslarıyla ilgili şunları söyledi: “Genel olarak durumu iyi görmekle birlikte, acilen giderilmesi gereken eksiklikler için Kozan Belediye Başkan Yardımcısı  Mimar Zehra Özgan'a ilettik. Sayın Zehra Özgan tüm eksiklerin derhal giderilmesi için talimat verdi. Bu görüşmenin ardından Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı, Veteriner İşleri Müdürü Rifat Gültekin ve gönüllü Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkan Vekili Adnan Gökten ile birlikte bakım evine tekrar giderek sorunları yerinde aktardık. Adnan Gökten okuldan çıkan artık yemekleri barınağa getireceklerini, öğrencilerle birlikte hayvan hakları için sosyal sorumluluk projeleri başlatacaklarını, ayrıca öğrenci ve gönüllülerle birlikte bakım evini periyodik olarak ziyaret edeceklerini ifade etti.”

Temas ve ziyaretlerin ardından DOHAYKO heyeti dönüş yolunda engelli ve hasta bir hayvanla karşılaştı. Bu köpek ve barınaktaki diğer hayvanlar için süt ve ekmek alan ekip bakımevine döndü. Burada mağdur havyanı ve diğer hayvanları besleyen ekip Kozan’dan yorgun, üşümüş ama mutlu bir şekilde ayrıldı.