Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkan Yardımcısı ve DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Mersin’deki Hayvan Bakımevi’nin modern koşullara kavuşması için ilgili gerekli duyarlılığı gösteren belediye yetkililerine teşekkür etti ve yerinde incelemelerde bulundu. Çıtırık, “Mersin’de müthiş bir ekip var ve bakımevinin fiziki şartları da düzeldiğinde Türkiye’ye örnek haline gelecek” dedi.

YÜREK YARAMIZDI

DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, hayvan severler için uzun süredir üzüntü kaynağı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’ni ziyaret etti. Çıtırık, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Bakımevi hep bizim yürek yaramız olmuştu. Bunu her ortamda dile getirmiş, yüreğimizdeki acıyı duyurmaya çalışmıştık. Çaresizliğe yenik düşmek üzere iken, içinde sürüklendiğimiz umutsuzluğun karanlık girdabında birden bir ışık parladı. Önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Önal Özdemir müjdeyi verdi. ‘Bakımeviyle ilgili önerilerinizi İdari İşler Müdürü Yaşar Gelmen’le konuşun, tam olarak anlatın, hepsi yerine getirilecek’ dedi. Ve biz Mersin'deki hayvan hakları aktivistleri Mustafa Aral ve Yasemin Açık’la birlikte bakımevine gittik. Orada bakımevinin çok başarılı ve çalışkan ekibinden Barınak İdari İşler Müdürü Yaşar Gelmen, Veteriner Teknikeri Mürşide Gökdurna, Barınak Sorumlu  Veterineri Mehmet Cücük ve Barınak Veterineri Volkan Alkut’la birlikte her köşeyi tek tek dolaşarak, inceleyerek, neler yapılması gerektiğine birlikte karar verdik” diyerek gelişmeleri aktardı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

İncelemelerin ardından yapılacak değişiklerle ilgili de bilgi veren Çıtırık, “ Küçük bölmeler büyüyecek, ameliyathanede tadilat olacak, terier bölmeleri bahçelere açılacak, yavrulu bölmeler daha hijyenik hale getirilecek. Barınak İdari Müdürü Yaşar Gelmen'in iyi niyetli çabalarının hemen fark edildiği barınakta özellikle terrier bölmelerinin önündeki yeşil bölümlerin yaşam alanına katılması konusunda mutabık kalındı. Gerek veteriner hekimleri ve gerekse yardımcı personeli ile Türkiye’deki en başarılı ekiplerden birinin bulunduğu Mersin Bakımevi, fiziki koşulları da düzeldiğinde tüm yurda örnek hale gelecek.

Bu sürecin başlangıcına şahit olmak ise ayrı bir mutluluk oldu bizim için” dedi.

Çıtırık, Mersin Büyük Şehir Belediyesi Sağlık Sosyal Yardım Daire Başkanı Önal Özdemir’in davetiyle

ziyaret ve incelemelerde bulundukları Gözne Bakımevi’nden umutla ayrıldıklarını belirtti.