DOHAYKO Başkan Yardımcı Kubilay Umay ve DOHAYKO Üyesi İrem Kazan, Atatürk Parkı’nda yaptırılan bir suluk önünde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti. Hayvansever gençlerle birlikte basın açıklaması yapan Umay ve Kazan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir hizmete imza attığını kaydetti.

ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK

Adana Büyükşehir Belediyesince sahipsiz hayvanlar için yaptırılan suluklara DOHAYKO logosu da konduğunu belirten İrem Kazan, “ Büyükşehir Belediyesinin logosu ile aynı panoda olmak, bu şehirdeki insanlık ve uygarlık düzeyinin ne kadar yüksek olduğunun önemli bir göstergesi.   Ağzı dili olmayan çaresiz, mağdur ve muhtaç hayvanlar için parklara sokaklara konan suluklar bir insanlık, merhamet, vicdan ve uygarlık göstergesi olarak tüm yurda örnek olacak. Biz kuyudan ayakkabısıyla su çıkarıp susuz bir köpeğe veren kişiye cennetin müjdelendiğini bildiren yüce dinin mensubuyuz. Kutlu doğum haftasına girdiğimiz bu günlerde Peygamberimizin kuşu ölen bir çocuğa başsağlığına gittiğini düşünürsek bu sulukların bir kez daha ne kadar anlam ve önem taşıdığını anlarız. Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz'a  bu hayırlı hizmeti için şükran ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

İŞTE ADANA, İŞTE MERHAMET

Kazan, “Sayın Başkanın sahipsiz canlar için göstermiş olduğu duyarlılığı diğer belediye başkanlarının da göstererek sıcakların yaklaştığı  bugünlerde kedi ve köpeklerin yoğun bulunduğu bölgelere  Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu suluklardan yaptırmalarını temenni ediyorum. İşte Adana, işte insanlık, işte merhamet. Kuyudan su çıkararak susuz bir köpeği sulayan kişinin cennete gideceğini müjdeleyen bir dinin mensubu olan topluma da yakışan budur” diye konuştu.