Kadınlar için yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarıyla her zaman adından söz ettiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Ünal, şehit yakınlarını ücretsiz olarak muayene edecek. Son dönemde gelen şehit haberlerinden çok etkilendiğini ifade eden Ünal, şehit ailelerine destek olmak için Adana Şehit Aileleri Derneği’yle böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

“Her şehit haberi duyduğumda yüreğim kanıyor” diyen Dr. Ebru Ünal, “Şehit ailelerinin yaşadığı acıları görmek ise hepimizin yüreğini dağlıyor. Eğer akşamları evimizde huzurla yemek yiyebiliyorsak, başımızı yastığımıza rahat koyuyorsak bunu görevlerini özveriyle yapan kahraman askerlerimize, polislerimize, görevlerini yaparken gazi ya da şehit olan güvenlik güçlerimize borçluyuz. ‘Şehitlerimizin bize emanetleri olan eşlerine, evlatlarına ve ailelerine ne yapabilirim, nasıl destek olabilirim?’ düşüncesi beni buraya getirdi. Muayenehanemde şehit yakınlarına ücretsiz hizmet vererek, bir nebze de olsa onlara olan borcumu hafifletmeye çalışacağım. Türkiye’nin yaşadığı acıların sonunun gelmesini diliyorum” dedi.

Şehit yakınları olarak bu tarz manevi desteklerin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Adana Şehit AileleriYardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt, “Şehit aileleri olarak bu güzel çalışma için Dr. Ebru Ünal’a çok teşekkür ediyoruz. Özellikle şehit haberlerinin arttığı bu dönemde böyle bir destek bizleri sevindirdi, bizlere moral oldu” diye konuştu.