8 Eylül'de atılan imzalarla projeye start verilirken yaklaşık 800 bin lira bedelli projenin 180 günde bitirileceği yani önümüzdeki yaz vatandaşın hizmetine sunulacağu belirtildi.
DSİ'de yapılan açıklama şöyle;
"DSİ Genel Müdürlüğü’nce 1953-1956 yılları arasında inşa edilerek işletmeye açılan sulama, enerji ve taşkın maksatlı Seyhan Barajı sulama-enerji-taşkın faydalarının yanı sıra şehir merkezinde deniz ya da gölü olmayan Adana iline önemli bir rekreasyonel katkı sağlamaktadır. Bu özelliği itibariyle Seyhan Baraj Gölü, Adana’da yaşayan insanların yanı sıra Adana çevresindeki illerden gelen insanlar için de cazibe merkezi olmakta, şehre turistik bir önem kazandırmaktadır.

Seyhan Baraj Gölü, Asya ve Avrupa göç yolu üzerinde olması ve birçok yerli ve göçmen kuş türüne ev sahipliği yapması ve halkın rekreasyon ihtiyacını karşılaması bakımından son derece önemli bir alan olmasından dolayı 13.08.1996 tarihinde Bakanlık Oluru ile Yaban Hayatı Koruma Sahası olarak ilan edilmiştir. Doğal kaynak değerleri yönüyle yerel, ulusal ve uluslararası çeşitli sportif faaliyetlerin (Kano, kürek, su sporları, bisiklet, yamaç paraşütü, trekking, offshore vs.) gerçekleştirilebileceği özelliklere ve bu tür sporların yapılabileceği doğal altyapıya sahip bir alandır. Ayrıca, Seyhan Baraj Gölü çevresi doğa yürüyüşü, foto safari, sportif olta balıkçılığı, eko turizm, şehir turizmi, inanç turizmi, at ile doğa yürüyüşü vb. açısından büyük bir potansiyele sahiptir.

Seyhan Barajının sağ sahili boyunca uzanan Adnan Menderes Bulvarı ve çevresi, gelen insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere plansız ve izinsiz bir şekilde inşa edilen, hoş bir görüntüye sahip olmayan ve insanların rahatça gezmelerini sınırlayan gecekondu tarzı (bici bici tezgahları, kafeterya, çay ocakları gibi) küçük işletmelerin yoğun işgallerine maruz kalmıştır. Seyyar olanından betonarme ve çelik konstrüksiyon ile imal edilen kalıcı özellikteki ve birçoğu Seyhan Baraj Gölü taşkın kotu olan 70.90 m kotu altında olan söz konusu işletmelerin başta belediye olmak üzere herhangi bir kurum-kuruluştan yapı ruhsatı, GSM vb. izni bulunmamakta, iptidai olmaları sebebiyle can ve mal güvenliği açısından büyük risk taşımaktadırlar.


Seyhan Baraj Gölü’nün çevresel etkilerden zarar görmemesi, su kalitesinin bozulmasına sebebiyet verecek unsurların (göle yapılan atıksu deşarjları, akaryakıt ile çalıştırılan kayak, motor ve benzeri araçların durumu vb.) tespiti ve kontrol altına alınması, mevcut doğal hayat ve çevresinin korunabilmesi, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği projeli ve izinli yapıların geliştirilmesi konularında Adana Valiliği koordinasyonunda ilgili Kurum ve Kuruluşlardan oluşturulan komisyon marifetiyle çalışmalar yürütülmektedir. 2011 yılında hazırlanan ve onaylanan “Adana Seyhan Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Yönetim ve Gelişme Planı”, “Seyhan Baraj Gölü ile Regülatörü ve Çevresi Yönetim Tebliği” ve yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak Seyhan Baraj Gölü ve çevresinin korunması, geliştirilmesi ve yönetimi maksatlı faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Adana İl Merkezi içerisinde halkın rahatça ve güvenilir bir ortamda ailece piknik yapabileceği veya gezebileceği bir ortamın oluşturulabilmesi için DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından “Adana İli, Seyhan Baraj Gölü Kıyı Şeridi Rehabilitasyon ve Rekreasyon Projesi Yapımı” işi ihale edilmiş ve 08.09.2017 tarihinde işin sözleşmesi," DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve yüklenici firma yetkilileri tarafından imzalanmıştır.


Proje ile Seyhan Baraj gölü kıyısında bulunan (Adnan Menderes Bulvarı civarı) yaklaşık 2 000 dekar alanda kent-kıyı ilişkisinin kurulabileceği sosyal alanların oluşturulması maksadı ile peyzaj-rekreasyon projeleri hazırlanacak, bölge halkının kullanım amaçlarına uygun olarak, yöreyi ekonomik ve kültürel anlamda kalkındıracak, tanıtacak ve doğal dokusuyla uyumlu rekreasyon alanları planlanacak ve peyzaj projeleri yapılacaktır. Rekreasyon alanlarının projelendirilmesinde engelli vatandaşlarımızda düşünülerek, engelli insanların proje alanında rahatça ulaşım ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirecektir.788 500,00 TL sözleşme bedeli olan projenin, 180 günde tamamlanması hedeflenmektedir"