Dünya Sağlık Turizm Konseyi (GHTC)  işbirliği ile Dubai’de gerçekleştirilen Sağlık Turizmi Fuarında,  Adana ve Mersin Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) katkılarıyla oluşturulan bağımsız bir stand ile temsil edildi.

Adana ve Mersin’den fuara katılan sağlık kuruluşları, Algomed Hastanesi, Medline Adana Hastanesi, EPC Özel Hastanesi, Mersin Üniversitesi Hastanesi ve Esas Estetik Merkezi, her iki kentin sağlık turizmi destinasyonunu fuarı gezmeye gelenlere en iyi şekilde tanıtırken, iş bağlantısı da kurdular.

ÇKA’nın standını Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Salih Özer, THY Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu’da ziyaret etti.


TÜRKİYE’DEN FUARA MİLLİ KATILIM

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin  (THTC)   3. Kez Elmas sponsoru  olduğu fuara, . Türkiye kiraladığı 140 metrekare stantla  milli katılım gerçekleştirdi. Türkiye  fuara, 10 kuruluş ve 34 delege ile katıldı..  Fuara katılan kuruluşlar arasında Çukurova Kalkınma Ajansı,  Ankara Ticaret Odası,  Mersin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi yer aldı.
 
Fuara , Güney Kıbrıs, BAE,  Hindistan, Almanya, Çin, İsoanya, Tayland, Lübnan, Filipinler, Yunanistan, İtalya, Avustralya, Pakistan, İngiltere, Malezya, Sri Lanka, İsviçre, Polonya, Monaco, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Ürdün, Avusturya ve  İran’dan sağlık kuruluşları katıldı.