Durak, savunmasında, “Ben halen AK Parti’de olsaydım bu iddialar olur muydu?” diye sordu. Sağlık Bakanlığından izin alınmadan Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde arıtılan suyun işlenmesi, şişelenmesi, dolumu, paketlenmesi ve pazarlanması için tesis kurulması konusunda belediye bütçesinden 2 milyon 210 bin 135 lira aktararak ‘görevini kötüye kullandığı’ iddiasıyla Adana 3’üncüAsliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Durak yargılanmaya başladı.
‘SUÇLAMALAR SİYASİ’
Müşteki konumundaki Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Mustafa Tuncel’in de hazır bulunduğu duruşmada Durak, aynı suçlamayla ilgili olarak Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beldetaş şirketi ile diğer yetkililer hakkında Adana 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nce beraat kararı verildiğini söyledi. Hakkındaki suçlamaların siyasi olduğunu öne süren Durak, “Ben halen AK Parti’de olsaydım bu iddialar olur muydu? Ben AK Parti’den ayrıldıktan sonra bu iddialar gündeme geldi. Davaya konu tesis şuanda atıl vaziyette kalmadı ve ben görevden ayrıldıktan sonra gelir elde etmek için meyve suyu, aromalı gazlı su ürünleri üretiminde kullanılacaktır ya da kullanılmaktadır” dedi.
‘2 MİLYON ZİMMET ÇIKTI’
Müşteki Mustafa Tuncel de, belediyenin kaynak suyu tesisi için takip etmesi gereken yasal işlemleri yerine getirmediğini öne sürdü. Yasal izinler alınmaması sonucu sanığa 2 milyonun üzerinde zimmet çıktığını öne süren Tuncel, Durak’a bu miktarın belediyece tebliğ edildiğini, ancak zararı giderip gidermediğini bilmediklerini söyledi.
Duruşma, tarafların esas hakkında beyanda bulunmaları ve delillerin bildirilmesi için ertelendi.