ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener , akademisyenler ve öğrenciler, Adana İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Müdürü Ecz. Yüksel Coşkun ve çevre ilçelerde eczacı ve ailelerinin katıldığı Bahar Kahvaltısı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Eczacılık Günü’nü bir dizi etkinliklerle yaşayacaklarını ifade eden ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Bu yıl etkinliklerimize Bahar Kahvaltımızla başladık. Yağmurlu havaya rağmen katılımın yüksek olması, bu tür etkinliklerle daha sık biraraya gelinmesi kaçınılmaz oldu. Geleneksel kahvaltı geleneksel paylaşım oldu. Kahvaltıda bile insanlar gündemde olan mesleki sıkıntıları konuşur, tartışır oldu. Eczane ekonomilerinde ciddi ve geniş ölçekli kayıpların yaşandığı, mesleki sıkıntıların bitip, tükenmemesinin yarattığı sendromdan bir nebzede olsa uzak olmak istedik. Bu gün meslektaşlarımızın eş ve çocuklarıyla açık havada bir nebze de olsa nefes alabildik. Amacımız; ekonomik kaygılardan uzak, insan odaklı anlayışla halkımıza hizmet etmeğe devam etmektir.” Dedi.


ECZ. KIZILTEPE, “FARKLI BULUŞMA”

Bahar Kahvaltısı organizasyonunu yapan ADEO YK Üyesi Ecz. Erdem Kızıltepe, yaptığı açıklamada “Eczacıları bir araya getirmek. Ailece kaynaşmalarını sağlamak için bu etkinliği düzenledik. Eczacılarımızı aileleri ile birlikte bir araya getirme çabamız; bu özverili sürecin gerekliliğini ispat eder gibiydi. Mekanın ve manzarasının doyulmaz güzel oluşu, havanın temizliği, bahar çiçeklerinin ferahlık veren mis gibi kokusu yetişkinleri mutlu ederken,  palyaçoların yakın ilgisi, eğlenceli aktiviteleri çocuklarımızın için farklı buluşma oldu. Geniş katılımın olması, meslektaşlarımızla bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Hafta; tiyatro, sergiler, “OTC ve Halk Sağlığı” paneli, balo, Atatürk Anıtına çelenk koyma, futbol turnuvası, Seyhan Huzurevi sakinleriyle keyifli bir gün geçirme gibi etkinliklerle devam edecek.” diye konuştu.

Bahar Kahvaltısı’nda düzenlenen tavla turnuvasında başarı göstererek ilk üçe girenlere madalyaları ADEO Yöneticileri tarafından verildi.