Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı yönetim kurulu üyeleri ile makamında ziyaret eden Adana Eczacı Odası(ADEO) Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Önceki dönemlerde de halkın sağlığına yönelik birçok eğitimleri olduğunu belirterek Seyhan Belediyesi ile de birlikte hareket etmek istediklerini dile getirdi.

 

ECZ. ÖZKAN, HALK SAĞLIĞI PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Yanlış ilaç kullanımının önüne geçmek için tüm eczacıların ücretsiz sağlık danışmanlığı yaptığını söyleyen ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, yaptığı konuşmada “Biz Adana Eczacı Odası olarak geçtiğimiz dönem şeker, tansiyon gibi birçok hastalığı konu alan sayısız bilgilendirme eğitimleri düzenledik. Halkın yerel yönetimlere ulaşmasının kolay olduğunu düşünerek, halk sağlığı projelerimizi işbirliği yaparak Seyhan belediyesiyle, yani sizlerle birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Bu bilgilendirmeleri ‘Halk Sağlığı Bilgilendirmeleri’ adı altında yapmak istiyoruz. Ayrıca miyadı dolmuş ilaçlar ‘tehlikeli atıklar’ statüsüne giriyor. Bu ilaçları el’den veya ev’den aldığınızda çöpe atamıyorsunuz, atılmamalı. Tıbbi atık bertaraf yöntemi ile de ortadan kaldıramıyorsunuz. Adana Eczacı Odası olarak yaklaşık iki sene önce miyadı dolmuş ilaçları biz kendimiz toplattık, İstanbul’dan bir şirketle anlaşarak kurallara uygun bir şekilde imha ettirdik. Şimdi her evin çöpünde yarısı kullanılmış antibiyotik ve diğer ilaçlar mevcuttur. Çöpe atılan bu ilaçlar suya, toprağa karışıyor bir sürü sıkıntıya neden oluyor. Özellikle bu dönem siz Seyhan Belediyesi ile birlikte evlerde kullanılmamış ilaçları doğaya ve insana zarar vermeyecek şekilde toparlayıp, imhasıyla ilgili bir yöntem belirlemek istiyoruz”

 

KARALAR, HALKIMIZIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUM

Halkı sağlık konusunda bilgilendirmek için Adana Tabip Odası yöneticileriyle de istişare içerisinde olduklarını açıklayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, halk için halkın sağlığı için yapılacak her türlü işin, işbirliğinin içerisinde seve seve yer alacağını belirtti. Üç kurumun birlikte çalışarak hareket etmesinin çok iyi olacağını, ilaçların çöpten ayrıştırılıp, doğaya ve insana zarar vermemesi için üretilecek projeleri destekleyeceklerini de ifade eden Karalar, “Halkımızın sağlığını çok önemsiyorum. İlaçların ayrıştırılması konusu da önemli, geniş vakit ayrılarak altyapı çalışmalarına hemen başlayabiliriz. Hızlı düşündüğümüzde ilçemizde belirleyeceğimiz farklı noktalara bu yarısı kullanılmış ilaçların bırakılması yönünde duyurular yapılabilir. Halkımızın bu önemli konuya hassasiyet göstereceğine inanıyorum” diye konuşan Başkan Karalar, Halka sağlık konusunda verilecek eğitimler için Seyhan Kültür Merkezi’nin kullanılabileceğini sözlerine ekledi.