Geçtiğimiz hafta içinde bir takım ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Adana’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun, iş dünyasıyla buluştuğu toplantıyı değerlendiren Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Oldukça verimli bir toplantı oldu. Malum ülkemizde yıllardır kanayan yara olan taşeron sistemi, çözüm bekliyor. Şimdiye kadar seçim meydanlarında gerek iktidar partisi, gerekse muhalefet bu sistemin kaldırılacağı, taşeronda çalışanların asıl kadroya alınacağı sözü verdi. Ancak, bu sözler yerine getirilmedi. Türk-İş olarak, taşeron sisteminin tamamen kaldırılması için sıkı bir mücadele verdik halen de vermeye devam ediyoruz. Toplantıda, Sayın Bakan’ın ‘Ben hem işverenin, hem de işçinin temsilcisiyim” demesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Umarım taşeron illetinden kurtuluşumuz Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’nun döneminde olur” dedi. 

KURUM OLMAZ İSE SENDİKA OLMAZ 

“Türk-İş olarak işverenin de hakkını savunuyoruz” ifadelerini kullanan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Bizler sadece çalışanın, işçinin değil kurumun da hakkını savunuyoruz. Kurum olmadan sendika olmaz. Sendikalar kaos için değil, üretimin artması, iş barışının sağlanması için vardır. Üretmeyen, çalışmayan kuruma zarar veren işçiyi savunmamız, hakkını aramamız söz konusu bile olamaz. Önce kurum kalkınacak ki sonra işçi hakkını alacak” şeklinde konuştu. 
Son zamanlarda gündeme getirilen Kıdem Tazminatları ile ilgili görüşlerini de açıklayan Gülnar, “Kıdem Tazminatı, bizim kırmızı çizgimizdir. İktidar, zaman, zaman bunu gündeme getiriyor, kıdem tazminatının fona devredilmesine veya başka bir düzenleme yapılmasına karşıyız. Bu konuda ki kararımız kesindir” dedi.