Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Başkan Yardımcısı, Süleyman SAMSA ve Eğitim Bir Sen Üniversite Şube Başkanı Mehmet Benli’nin katılımıyla Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem ERSOY ziyaret edildi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Adem ERSOY, sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekerek, Eğitim-Bir-Sen’in önemli bir konumda bulunduğunu söyledi. Rektör ERSOY, ülkemizin demokratikleşmesinde sivil toplum kuruluşlarının çok etkili olduğunu, bu manada ortak çalışmalara imza atabileceklerini vurguladı. Ayrıca Adana’da Eğitim Bir Sen’in Üniversite Şubesinin kurulmasında ciddi gayretleri olan Üniversite Şube Başkanı Mehmet BENLİ’yi tebrik etti. Türkiye’de üniversitelerin son yıllarda artarak çoğaldığını ve Adana’nın da bu konuda gerekli adımları attığını dile getirdi. Henüz Üniversite Kampüslerinin olmadığını ,en kısa sürede Üniversite kampüsüne kavuşmak istediklerini dile belirten ERSOY önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacaklarını söyledi.

 

Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet SEZER, ülkemizin son yıllarda demokratikleşme sürecinde önemli mesafelerin kat edildiğini, bunda Eğitim Bir Sen’nin ve Memur-Sen’in katkısının büyük olduğunu vurguladı. Yakın zamanda Türkiye genelinde başlatmış oldukları “Özgürlük için 10 Milyon İmza “ Kampanyasının bunun en açık örneği olarak görüldüğünü belirtti. Sezer, “ülke genelinde İmza Kampanyasına gerek vatandaşlarca , gerekse yazılı ve görsel basının ilgi ve desteğinin çok fazla olduğunu gördük” dedi. Toplanan 12 Milyon 300 bin imzanın bakanlığa teslim edildiğini ve bundan sonraki sürecinde takipçisi olacaklarını vurguladı.

Eğitim Bir Sen Üniversite Şube Başkanı Mehmet BENLİ, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin açılmasından dolayı Adana adına çok mutlu olduklarını ve burada yetişecek olan gençlerimizin ülkemize ilerleyen zamanlarda çok katkı sağlayacağını belirtti. Üniversite  Rektörü Adem ERSOY’a ,görevlerinde başarılar diledi.