Merkez Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi, Baysan İş Merkezi'nde düzenlenen derneğinin açılış törenine Vali Hüseyin Avni Coş, Ulaştırma Bölge Müdürü Naci Serter, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı.

Derneğin hizmet binası girişinde eğitim gönüllüleri tarafından büyük coşkuyla karşılaşan Vali Coş, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte derneğin hizmet binasının açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Adana Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Şahin Sedat Ergünay öğretmen, ve öğrencilere yönelik çalışmaların yanı sıra kentin sosyal-kültürel hayatında da etkin rol oynadıklarını söyledi.

Bugüne kadar Avrupa Birliği, SODES, İçişleri Bakanlığı gibi bir çok kurumun proje yarışmalarına katıldıklarını açıklayan Dernek Başkanı Ergünay, "Bir takım sorunlu mahallerdeki öğrenci, anne ve babaların eğitimi üzerinde ısrarla duruyoruz. Buralardaki problemleri çözdüğümüz takdirde milli birlik ve beraberliğimiz daha sağlam hale gelecektir. Bu da ülkemiz ve insanlık adına çok önemli işlere imza atmamız demektir" şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Ergünay, hizmet binasında bulunan 100 kişilik toplantı salonu, 100 kişilik çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuarı, müzik sınıfı, sahne sanatları sınıfı, dinlenme odaları ve idari odaların tüm eğitim gönüllerin hizmetinde olduğunu söyledi.

Vali Hüseyin Avni Coş ise, gerçek anlamda sivil toplumun özüne sözüne uygun çalışan gönüllü bir kuruluşun yeni hizmet binasının açılışının mutluluğunu paylaştığını söyledi.

Toplumda bu çalışmaların çok önemli olduğunun belirten Vali Coş, "İnsana ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yatırım yapılıyor. Bu denli çalışmalar istikbalimiz için kıymetlidir. Her çocuk bir dünyadır; onların eğitimine yardımcı olabiliyorsanız ne mutlu sizlere" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının bu tür faaliyetlerine her türlü katkı sunmaya hazır olduklarını dile getiren Vali Coş, çocukların daha güzel bir Türkiye'de yaşaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamasını istedi.

Vali Coş, konuşmasının devamında "Bunu yaparsak zaten varlık gayemize de hizmet etmiş oluruz. Sizler bu hususta topluma örnek olacak bilinç seviyesinde insanlarsınız. Bu bilincinizi de aksiyonunuzla topluma yansıttığınızı biliyorum. Bundan ötürü sizlere iftihar ediyoruz. Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne her konuda yardımcı olmayı asli vazifelerimizden birisi olarak mütalaa ediyor, derneğin çalışmalarına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum"  dedi.

Dernek Başkanı Şahin Sedat Ergünay, günün anısına Vali Hüseyin Avni Coş'a plaket takdim etti.