“BAKAN AVCI SAVAŞ PEDAGOGU OLARAK TARİHE GEÇECEK”

Yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ nın Cahit Zarifoğlu’nun kaleminden çıkan Ağaç Okul adlı kitabı ikinci sınıf öğrencilerine dağıttığını anımsatan Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Bakan Avcı’nın kitabın temasıyla ilgili bilgisinin olmadığına inanmaya çalıştıklarını söyledi.

Böyle düşünmenin kendilerini daha az kaygılandırdığını belirten Kayadan, “Fakat sayın bakan cihat çağrışımları yapan söz konusu kitabın temasını bilerek çocuklarımıza dağıttıysa milli eğitimimizin siyasallaştığının, dinselleştiğinin çok açık bir fotoğrafıdır. Kitabın dışı sizi, içi bizi yakıyor. Anlaşılan o ki sayın bakan üstün pedagojik birikimi ve babacan tavrıyla çocuklarımızı Suriye savaşı psikolojisine alıştırıyor. Sayın bakan savaş pedagogu olarak tarihe geçecektir” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARI KİRLİ SİYASETLERE OYUNCAK YAPMAYIN”

Bakan Avcı’nın Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mustafa Necati’yi, Reşat Galip’i, Hasan Ali Yücel’i, İsmail Hakkı Tonguç’u, Fakir Baykurt’ u yattıkları yerde ters döndürecek uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Kayadan, “Halkımızı ve halkımızın çocuklarını zalim kanlı savaşlara, kirli siyasetlere oyuncak yapmasın. Kendisine naçizane önerimiz bu kitabı dağıtacağınıza, iki fidan alın da çocuklarımızla beraber parklara dikin, Ankara’daki öğrencilerimizle Anıtkabir’de birleşin, Başkentin göbeğinde barış yürüyüşleri yapın, zeytin dalı uzatıp, beyaz güvercinler uçurun. Doğru bunları isteseniz de yapamazsınız. Anında koltuğunuzu ters çevirirler. Nede olsa koltuk tatlı, pahalı, halkın çocuğu ucuz” şeklinde konuştu.

 

Bakan Nabi Avcı’ya “Dağıttığınız bu kitabı torunlarınıza, akrabalarınızın çocuklarına imzalayarak coşkuyla hediye edip okumalarını tavsiye ettiniz mi? Halkımıza çocuklarınızı imam hatip okullarına gönderin diyen, kendi çocuklarını da Avrupa’da okutan zihniyetle aynı mı düşünüyorsunuz? Savaş çıkartarak barış takiyeleri yapanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorularını da yönelten Kayadan, “Eğitim – İş tüm baskılara rağmen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ü unutmayan, sevgi dolu, ruhları, beyinleri özgür, umutlu çocuklar yetiştiren, eğitim sistemini yeniden yaratacaktır” dedi.