Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür V. Murat Bilal, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, okul aile birliği başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı.

HEDEF ve PROJELER SUNUMLARLA ANLATILDI

 "2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı"na Yönelik yol haritasının tüm ayrıntılarıyla değerlendirildiği ve İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince sunumların yapıldığı toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, yeni eğitim ve öğretim yılının en huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli tüm hassasiyeti göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bu toplantı ile 2018-2019eğitim öğretim yılı başlarken ilimizde izleyeceğimiz rotayı hep beraber belirleyecek, güçlü ve zayıf yönlerimizi hep birlikte görecek; alınması icap eden tedbirlerin ve yapılması gereken iş ve işlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi hususundaki talimatlarımızı ilk ağızdan sizlere ifade edeceğiz."

"GENÇLERİMİZLE, GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ"

"Pazartesi günü ülkemiz genelinde 20 milyon civarında, ilimizde ise 500 bine yakın evladımız, ilkokul zilinin çalması ile birlikte yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşacak. Öğrencilerimiz, uzun yaz tatilinin ardından büyük bir heyecan ve sevinçle yeni eğitim dönemine başlayacak.             Nüfusumuzun neredeyse dörtte birine tekabül eden genç kuşağımız, istikbale güvenle bakmamız için büyük önem arz etmekle birlikte, omuzlarımıza da ciddi bir sorumluluk yüklemektedir. Her fırsatta ifade ettiğim üzere, millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. 

Askeri ve ekonomik müdahalelerin dahi sosyal medya üzerinden yapıldığı bugünün dünyasında her an, her dakika durumlar yeniden şekilleniyor, konumlar yer değiştiriyor. Böylesi bir dünya düzeninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize ve milletimize gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma ideali doğrultusunda yeni hedeflere kilitlenmeli ve bu kutlu yolda azimle ve kararlılıkla yürümeliyiz. 

Malumunuz bu azim ve kararlılığın fitili, 24 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişi ile bir kez daha ateşlenmiş; oluşturulan yeni sistem 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin yol haritasını da milletimizin önüne koymuştur.          

Bizler de Adana özelinde ülkemizin ve milletimizin vizyon projelerine katkı sağlayacak çalışmaları mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekleştireceğiz."

"ÇOCUKLARIMIZI ve GENÇLERİMIZİ, ÇOK YÖNLÜ OLARAK GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyu ile paylaştığı 100 günlük eylem planında da belirtildiği gibi, eğitimin kalitesinin ve niteliğinin artırılmasını, evlatlarımızın pozitif bilimlerle birlikte milli ve manevi değerlerimizle donatılmasını, gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif yönlerinin geliştirilmesini, yeni bakış açıları ve kendimize özgü bir anlayışla sağlayacağız. Kısacası çocuklarımızı ve gençlerimizi çok yönlü olarak bugüne ve geleceğe hazırlayacağız.

Hali hazırda ilimiz genelinde eğitim altyapımızı geliştirmeye dair yürüttüğümüz çalışmaları yakından takip ediyor; Bakanlığımızın 2019 yılı sonunda tekli eğitime geçme hedefi ile ilgili çalışmalarımızı da tüm hızıyla sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Başta okul ve derslik inşaatları olmak üzere, spor salonu, pansiyon ve diğer donatı unsurları ile fiziki sıkıntıların ortadan kaldırılması için yoğun bir biçimde çalışıyor; bu yatırımlarımızla ilimizin çehresini değiştiriyoruz."

"HERKES, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAKLA MÜKELLEFTİR"

"Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar, ilimizin eğitim altyapısının iyileştirilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için tek başına kâfi değildir. Zira eğitim, topyekûn bir milleti ve ülkeyi ilgilendiren bir faaliyetler bütünüdür.

Bu sebeple bu toplantının organizasyonu gerçekleştirilirken belediyelerimizden güvenlik kuvvetlerimize, sağlık kurumlarımızdan meslek odalarımıza kadar her kesimin bu toplantı salonunda temsil edilmesini özellikle istedim. Ancak böyle bir toplantı katılımı ile eğitim sistemimizin Adana özelindeki sıkıntılarını teşhis ve tedavi edebiliriz.

Buradan bir kez daha altını çizmekte yarar görüyorum. Bu salonda bulunan herkes, elini taşın altına koymakla mükelleftir. Mülki amirinden belediye başkanına, il müdürlerinden okul müdürlerine, okul servis hizmetlerini yürütenlerden kantin işletmecilerine ve aile birliklerine varıncaya kadar herkes uhdesinde bulunan tüm imkânları bu memleketin istiklal ve istikbal vesilesi olan evlatları için seferber etmekle mükelleftir.

Bu noktadan hareketle tüm paydaşlarımızdan beklentilerimi kişi ve kurumlar bazında ayrı ayrı ifade edecek ve bu talimatlarımın takipçisi olacağım."

"YENİ DÖNEME, 'SIFIR SORUN' PAROLASI İLE BAŞLAMAK İSTİYORUZ"

"Eğitim Camiamızın Kıymetli Paydaşları, Adana Valiliği olarak, 2018-2019 eğitim- öğretim yılına başlarken sıfır sorun parolası ile yeni döneme başlamak istiyoruz. O nedenle yukarıda ifade ettiğim gibi herkes sadece elini değil, gövdesini de taşın altına koyacak.

Hiç kimse görevden kaçmayacak. Görevden kaçan, "bu benim vazifem değil" diyen hiç kusura bakmasın, yaptığı vazifeden geri çekilsin. Yeri mutlaka doldurulur. Unutulmamalıdır ki hiç kimse vazgeçilmez değildir. Siz gidersiniz, sizin yaptığınız görevi, sizden daha iyi yapan birisi mutlaka bulunur.

Bu meyanda öncelikle İlçe Kaymakamlarımıza seslenmek istiyorum. Bu toplantımızın ardından sizler de görev yaptığınız ilçelerinizde okul müdürlerinizle, aile birliği başkanlarınızla, servis ve kantin işletmecilerinizle yeni eğitim öğretim yılı başlamadan bir toplantı yapıp son durumunuzu gözden geçiriniz.

Müdahale etmeniz gereken noktalara ivedilikle müdahale edip sorunsuz bir başlangıç yapınız. Bu toplantıları yıl içerisinde periyodik olarak tekrarlayınız ve gelinen noktalara ilişkin tarafımı bilgilendiriniz.

İlçelerimizde yaz döneminde tadilata alınan ya da geçici kabul aşamasına gelen okul binalarını, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin yetkilileri ile yerinde inceleyerek eğitim öğretime hazır hale getirilmesini sağlayınız. Doğrudan size ulaşan vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında gerekeni yapınız; vatandaşlarımızın sizlerin yanından memnuniyetle ayrılmasını sağlayınız."

"MAKAMDA OTURMA ve VAKİT GEÇİRME DEVRİ SONA ERMİŞTİR"

"Değerli Çalışma Arkadaşlarım,  Makamda oturma, makamda vakit geçirme devri sona ermiştir. Vakit, sahada olma vaktidir. Eğitim-öğretim hizmeti, sahada icra edildiğine göre İl ve İlçe Müdürlerimiz, Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ilgili planlamaları yapmak suretiyle, tüm okullarımızın eğitim-öğretime hazır olduğunu yerinde görecek, eksikliklerin giderilmesi noktasında koordineli çalışacaklar.

Bu usul ve uygulama tüm eğitim-öğretim yılına yayılmak suretiyle uygulanmaya devam edecek. Her ilçe müdürü, her şube müdürü, uhdesi altında bulunan göreve ilişkin saha bilgisine sahip olacak; bu yılın ve önümüzdeki yılların planlaması doğru, tutarlı ve sistematik bir biçimde yapılacak.

Öte yandan taşımalı eğitim, kantin işletmecileri ve okul servis hizmetleri konuları ile ilgili iş ve işlemlerde, kaymakamlıklarımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, okul müdürlükleri ile koordineli bir biçimde çalışacak ve bu konularda sıkıntı yaşanmaması için tüm kesimler gerekli hassasiyeti gösterecekler.

Eğitimin tüm paydaşlarının dikkatle üzerinde durması gereken alanlardan biri de Suriyeli sığınmacılarla ilgili yürüttüğümüz eğitim-öğretim faaliyetleridir. Suriye’de yaşanan insanlık dramından kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizin çocukları ile ilgili eğitim tedbirlerinin alınması hususunda gereken duyarlılık, tüm kesimlerce gösterilecek. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, resmi kurumlarımızda ve Geçici Eğitim Merkezlerimizde eğitim-öğretime devam eden Suriyeli öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm tedbirleri alacaklar.

"SORUNLARI GİDERMENİN, ASLİ GÖREVİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN"

"Devletimizin güler yüzünü, sıcakkanlılığını hem milletimizden hem de Suriyeli misafirlerimizden esirgemeyiniz. Makamınıza eğitime dair herhangi bir sıkıntı ile gelen herkesin sorunlarını gidermenin asli görevlerinizden olduğunu unutmayınız.

Bu noktada en büyük görevin eğitimin sahadaki en önemli unsuru olan okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize düştüğünü biliyoruz.

Çağdaş okul yöneticisi, öncelikle okulu için bir vizyona sahip olmalıdır. Eğitimde hedeflenen amaçların gerçekleştirilmesi, okulun en iyi şekilde yönetilmesine bağlıdır. Sizler eğitim alanında bir şehrin kaderini, dolayısı ile geleceğini belirleyen insanlarsınız.

Buradan hareketle bir eğitim yöneticisinin eğitim öğretim yılı başlarken en temel görevi, görev yaptığı okulun ilk ders zilini sıfır sorunla çalmaktır. Bunun için yapacağınız ilk iş, okulunuzun fiziki sorunlarını gidermektir.

Şayet okulunuzda tadilat ve onarım yapılıyorsa, üst amirlerinizle görüşerek bu işlerin bir an evvel tamamlanmasını sağlayın. Öğrencilerinizi ilk günden itibaren güler yüzle, tatlı dille karşılayın. Öğrencilerinize Yunus gönüllü, Mevlana bakışlı, Hacı Bektaş nefesli yaklaşmayı unutmayın.

Kıymetli Eğitim Yöneticilerimiz, sizlerin ve tüm öğretmenlerimizin kılık kıyafetlerinizle, davranışlarınızla, duruşunuzla ve konuşmalarınızla evlatlarımıza rol-model olduğunuz akıldan çıkarılmamalıdır.

Onların dersliklerinin ve ders programlarının belirlenmesi, ders kitaplarının dağıtımı, norm kadro esaslarına göre öğretmen eksikliklerinin giderilerek boş geçen ders algısı oluşturulmaması hususlarında tedbirlerinizi şimdiden alınız.

"SOSYAL MEDYA KULLANIMINA DİKKAT EDİLMELİ"

"Buradan okul yöneticilerimizi, sosyal medya kullanımı konusunda da uyarmak istiyorum. Bu mecranın kullanımına, sizlerle birlikte öğretmenlerinizin ve öğrencilerinizin de dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Sosyal medya ucu bucağı olmayan bir alan. Maalesef insanımız bu alanı her şeyi yazıp çizeceği, her sözü sarf edeceği bir alan olarak görüyor ve paylaşımların ölçüsü de çok zaman kaçıyor. Bu meyanda büyük mağduriyetlerin yaşanmaması adına tüm kesimleri şimdiden gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyorum.

Değerli Eğitim Yöneticilerimiz, tabi bu yıl ilk kez uygulanan adrese dayalı lise yerleştirmeleri ile ilgili nakil süreçleri devam ediyor. Bu süreçte özellikle ortaokul müdürlerimiz, henüz tercih yapmamış öğrencilerine ulaşarak bu öğrencilerimizin tercih yapmalarını sağlamalıdır. Ayrıca hem nakillerle hem de diğer hususlarda ilgili velilerimizi, öğrencilerimizi en ince ayrıntısına kadar bilgilendirmeli; insanımızı kıran, inciten ve aşağılayan ifadelerden uzak durmalısınız.

Okullarınızın güvenlik kamerası ve alarm sistemlerini gözden geçiriniz ve bu sistemlerin çalışır halde olmalarını yıl boyu sağlayınız. Okul servis hizmetleri ile okul kantin hizmetlerini yürüten kişi ve kurumlarla ilgili iş ve işlemlerinizi mutlak surette ilgili yönetmelik ve yönerge hükümleri doğrultusunda yapınız.

"SERVİS ve KANTİN ÇALIŞANI SEÇİMİNE  ÖZEN GÖSTERİLMELİ"

"Bu hükümler dışında yapacağınız her türlü iş ve işlemin yasal olmadığını bilmelisiniz. Bu hizmetleri yürüten kişilerin adli sicil kayıtları ile psiko-sosyal sağlık raporlarının uygunluğuna özen gösteriniz. Okul servislerinde ve kantinlerde başıboş, gelişigüzel kişilerin çalıştırılmasına asla müsaade etmeyin. Onların ahlaki tutum ve davranışlarını sürekli gözlem altında tutup gerektiğinde yaptırım uygulayın. Onlara, en nadide varlıklarımızı emanet ettiğimizi unutmayın.

Öte yandan okul kantinlerinin hijyenik olmasına, kantinlerde satılması uygun olan ürünlerin satışının yapılmasına dikkat ediniz. Temizlik, hijyen ve beslenmeyle ilgili Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğümüzden gereken destekleri alınız. Kantinlerinizin denetimlerini okullarınızda kurduğunuz komisyonlar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün yetkililerinden oluşan heyetlerle periyodik olarak yapınız. Ayrıca okullarınızda bulunan su depolarının temizliğinin yapılması da sağlık ve hijyen açısından büyük önem arz ediyor. Yavrularımızın enfeksiyon kapıp rahatsızlanmamaları için su depolarının temizlik işlemlerini de derhal yaptırınız.

Okulunuzun güvenli okula dönüşmesini sağlayacak okul içi tedbirlere ek olarak okul çevresine ilişkin tedbirleri de almakla yükümlüsünüz. Okul giriş-çıkış saatlerinde giriş kapısında görevli polislere yardımcı olmak adına nöbetçi öğretmenlerinizle birlikte sizler de bulununuz. Okul çevresine gelen ve öğrencilerinizi rahatsız eden şahısları emniyet personeline bildiriniz. Okul çevresinde şayet metruk bina bulunuyorsa mutlaka belediyeye ve emniyete ivedilikle bildiriniz.

"ÖĞRENCİLERİMİZ, UYUŞTURUCU MADDE İLE HİÇ BİR ŞEKİLDE TANIŞMAMALI"

"Uyuşturucu madde satışı ve kullanımı ile ilgili son derece dikkatli olmalısınız. Birinci amacımız, öğrencilerimizin uyuşturucu madde ile hiçbir şekilde tanışmamasıdır. İkincisi, uyuşturucu maddenin bırakın okulun içi ve çevresi, semtinize uğramamasıdır.

Bunun için öğrencilerinizle, velilerinizle, rehber öğretmenlerinizle, narkotik ve toplum destekli polislerimizle, muhtarlarımızla irtibatlı bir biçimde çalışınız. En küçük bir veriyi dahi göz ardı etmeyiniz. Zira gözden ırak tuttuğumuz, önemsemediğimiz bir durum telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir.

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

Okul ziyaretlerim esnasında okul müdürü ve müdür yardımcısı odalarının ihtişamına şahit oluyorum. Okul Müdürleri ve okul aile birlikleri harcamalarında acil olanla lüks olanı birbirinden ayırmalı, acil işler dururken lükse kaçmamalıdır.

Bu noktada sizlere talimatım, odaların lüks tefrişatı ile mesainizi harcamak yerine, odalarınızdan çıkarak öğretmenler odasına,

öğrencilerinizin arasına karışmanızdır. Bu sayede okulunuzda olan biten her şeye vakıf olma, yaşanması muhtemel sorunların önüne geçme fırsatı yakalayabilirsiniz. Eğitim formasyonu ile ilgili yazılan kitapların teoride tarif ettiği eğitim yöneticisi ile okulunuzun öğretmenler odasında, koridorunda, lavabosunda ya da okul bahçesinde karşılaşabilirsiniz.

Değerli Okul Aile Birliği Başkanlarımız,

görev aldığınız okullarla ilgili yürüttüğünüz iş ve işlemlerde, yaptığınız harcamalarda son derece dikkatli olunuz. Yaptığınız çalışmalardan öğrenci velilerini haberdar ediniz ve işlem sürecine onları da dahil ediniz. Okullarınızda sizler de lükse kaçan harcamalardan uzak durunuz.

Bizlere en fazla ulaşan şikayet konusu, okulun her yıl farklı bir forma uygulamasına yönelişidir. Bunda aile birliklerinin okul idarelerine tesirinin olduğunu biliyoruz. O sebeple okul forması ile ilgili değişikliklerin yönetmeliğin emrettiği dönemlerde gerçekleştirilmesine dikkat ediniz.

Öte yandan okul servisi ve kantin işletmecileri ile ilgili okul aile birliğinin üzerine düşen iş ve işlemleri titizlikle gerçekleştiriniz.

Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızın Kıymetli Temsilcileri,

İlimizde eğitim-öğretim faaliyetlerinin sıhhatli bir biçimde yürütülmesi için sizlerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar ise; Okul çevrelerinin güvenliklerinin sağlanması, okul giriş-çıkış saatlerinde emniyet tedbirlerinin alınması, metruk binalara ilişkin tedbirlerin alınması, okul çevresinde çocuklarımızın ve gençlerimizin ruhsal ve fiziksel gelişimlerini olumsuz etkileyen işletmelerle ilgili çalışmaların yapılması, uyuşturucunun esamesinin okul çevrelerinde okutulmaması, bunun için okul yönetimleri ve muhtarlarla irtibatlı çalışılması, okul servislerinin trafik ve asayiş denetimlerinin periyodik olarak yapılması, illegal örgütlerin okul içi ve dışında yapılanmalarına engel olunmasıdır.

Bildiğiniz üzere kentimizde terör örgütleri ve illegal örgütlerle mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Bu örgütlerin kendilerine eleman devşirmeye çalıştıkları alanların başında eğitim kurumları da gelmektedir. Bu sebeple terör örgütlerinin bu çirkin planını bertaraf etmek adına okul-veli-öğrenci-güvenlik güçleri işbirliğinin güçlendirilmesini sağlamalı, yavrularımızı terörün ve illegal örgütlerin kucağına bırakmamalıyız.

"GÜNEY ADANA KALKINMA PROGRAMINI KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ"

"Değerli Mesai Arkadaşlarım, Malumunuz Güney Adana bölgesinin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınması amacıyla kentimizin prestij projesi olan “Güney Adana Kalkınma Programı"nı, başlattık. 43 alt projeden oluşan  “Güney Adana Kalkınma Programı”, Güney Adana’da eğitimden, sağlığa, emniyetten istihdama, sosyal hayatın her alanına temas eden insan odaklı bir kentsel dönüşüm hareketidir.

Kaymakamlarımız başta olmak üzere, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizden, özellikle Güney Adana Bölgesinde görev yapan okul yöneticilerimizden ve tüm eğitim camiamızdan, Güney Adana Kalkınma Programına her türlü desteği vermelerini bekliyor; programı sahiplenmelerini istiyorum. Program kapsamında okullarınızda yapılacak etkinlikler ve yürütülecek çalışmalarla, programın hedeflerine daha kısa zamanda ulaşacağına, kentin kuzeyi ile güneyi arasındaki makasın kapanmasına katkı sağlanacağına yürekten inanıyorum.

Buradan eğitim camiamıza bir müjde de vermek istiyorum. Güney Adana Kalkınma Programı içerisinde yer alan “Projem ile Varım” projesini sadece Güney Adana Bölgesi ile sınırlamayıp, ilimiz genelindeki tüm öğretmenlerimizin proje fikirlerini toplayacağımız bir formata dönüştürüyoruz. Güneyadana.com üzerinden alacağımız proje fikirlerini değerlendirerek uygun olanlara hibe desteği sağlayacağız. Böylelikle tüm öğretmenlerimizi yeni proje fikri üretmeleri konusunda teşvik edeceğiz.

Bu noktada Adana’yı Türkiye birinciliğine taşıyan ODAK projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz eğitim seferberliğimizin de tüm hızıyla sürdüğünü hatırlatmak istiyorum. Zira, ODAK projesi süreklilik arz eden, canlı bir proje ve bildiğiniz üzere kalitenin de sınırı yoktur.

Kalitede ulaşabildiğimiz her eşik, yeni hedeflerin temelini oluşturmakta. Bu nedenle eğitimde yüksek kalite yolculuğumuzda bizlerle birlikte yürüyen tüm paydaşlarımıza yeni çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bugünümüzün ve geleceğimizin inşası için fevkalade önemli ve sorumluluğu yüksek, kutsal bir görev üstlendiğinizi asla unutmayınız. Sizlere emanet edilen çocuklarımız, devletimize emanet edilmiştir. Dolayısıyla bizlere teslim edilen yavrularımıza devletimiz adına layıkıyla sahip çıkacağız.

Biliniz ki eğitimcilik mevzuatla ve mesai saatleri ile sınırlanabilecek bir kavram değildir. Bu kutsal yolculukta yüreğinizi işin içine koymadan, vicdanınızı rehber etmeden yol alamazsınız. Amacınız yavrularımızı sadece bilgiyle donatmak değil; ahlaklı, kişilikli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamak olmalıdır.

İnandığınız için, vicdanınız emrettiği için, bu aziz ve asil milletin bir mensubu olduğunuz için, bu kutsi görevi yerine getirmelisiniz. Mükâfatınız öğrencilerinizin başarısı, gözlerindeki ışıltı ve en önemlisi gönlünüzde hissettiğiniz huzur olacaktır.

Bu vesile ile yapacağınız tüm çalışmalarda hepinize şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ülkemize, milletimize, Adana’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."