Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, Ekinfen olarak eğitime yatırıma devam ettiklerini açıkladı. Bayıldıran,  Adana ve Türkiye’de, insanların meslekli olmasını isteğini belirterek, “Bir özel hastanenin yöneticisi ‘Ekinfen kültürüyle yetişmiş hemşire istiyoruz. Sizinle 25 yıllık da sözleşme yapacağız dedi. Dil eğitimi için İngilizce ve Arapça tavsiyesinde bulundu. Adana’nın sağlık turizminin merkezi olacağını ve Ortadoğu’dan, Arap ülkelerinden hastalara da yoğunluklu olarak hitap edileceğini belirtti. Ben de orada istenilen vizyon ve donanımda hemşire yetiştireceğimizi söyledim. İnsani vasıfları çok iyi olan çocuklardan seçilecek. Dersleri çok iyi olmasına rağmen empati yapma  yeteneğine sahip olmayan, ya da hemşireliğin gerektirdiği insani özellikleri yüreğinde barındırmayanların hemşire olmasından yana değilim. Şehrimdeki, ülkemdeki insanların meslekli olmasını istiyorum. Buna gayret gösteriyorum. İstihdam için meslekli olmak şart zaten. Koç’un bir projesi vardı; ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ diye. Bu çok yerinde bir slogan ve hem Adana’nın, hem de ülkemin istihdam yaratacak projelere çok ihtiyacı var” dedi. 

5 ÖZEL HASTANEYLE 25’ER YILLIK ANLAŞMA

Şu anda üniversitelerde okuyan ya da mezun olanların bile geriye dönüp hemşirelik okulundan mezun olarak maaşa ve işe kavuşmayı istediklerini anlatan Bayıldıran şöyle devam etti: “Ama geçmiş olsun. Şu anda 8. sınıfı bitiren ve 9. Sınıf (Kız ve erkek) öğrenciler okulda eğitim alabilecekler. 5 özel hastaneyle 25’er yıllığına sözleşme yaptık. Mezunlarımızın işi hazır. Bu kendi teklifleriydi ve seve seve imza attılar. Çok sayıda okul açılıyor ama hastaneler  Ekinfen vizyonuyla yetişmiş öğrenci istediklerini söylediler.”

ÖRNEK HEMŞİRELER YETİŞTİRİLECEK

Özel Ekinfen Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin 2013 - 2014 eğitim-öğretim yılında faaliyet göstermeyi hedeflediğini anlatan Bayıldıran, “Eğitim kadrosu, laboratuvarları, eğitimde ciddi hedefleri olan bir kurum oluşturmayı hedeflemekteyiz. Misyonumuz; insanlığa karşı sorumluluklarının bilincinde, gülümseyerek bakabilen, pozitif enerji veren, güvenilir, fedakar, eşit hizmet sunabilen güçlü ve örnek ‘hemşireler’ yetiştirmektir. Vizyonumuz; sağlık eğitiminde saygılı ve tercih edilen, yenilikçi, kendini geliştiren, ekip ruhuna inanan, Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına uygun, Atatürk ilkelerine bağlı, örnek bir eğitim kurumu olmaktır” diye konuştu.