Ekinfen Okulları’nda 2. sınıf ve 9. sınıflar da dahil olmak üzere 9 kategoride sınav yapıldı. Sınav sonucu üst seviyede başarılı olan öğrenciler, yetenek sınavını da geçtikleri takdirde ücretsiz öğrenim görme şansı yakalayacak. Diğer öğrenciler de başarı oranlarına göre kademeli burs alma olanağı bulacak.

2.  ve 3. sınıflarda bursluluk sınavı Türkiye genelinde ilk kez düzenlenirken, çocukları sınava giren veliler ağırlandıkları okul bahçesinde heyecanla bekledi.

Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, sınava ilginin ve katılım oranının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek “Ücretsiz olarak okutulacak çocukların ön elemesi yapılıyor. Ailesi özel okul parasını ödeyecek durumda olmayan ancak zeki ve yetenekli çocukları belirlemeye çalışıyoruz. Çeşitli sınavlardan geçiyor çocuklar. Temel yetenek sınavlarına da girecekler. Böylece başarılı ve yetenekli çocuklarımızı belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

UYGULAMALI EĞİTİM

Saat 18:00’e kadar ders yapılan Adana’nın tek okulu Ekinfen’de böylece eve ödev götürülmesi önleniyor. Yeteneklerin uygulamayla geliştirildiği Ekinfen Okulları’nda Akademik Hazırlık programı içinde Acil Bilgi Sistemi, Zorunlu Etüt, Konu Pekiştirme Testleri, Yeşil Kartlı Motivasyon Yöntemi, Bilgi Tarama Testleri, Danışman Öğretmen, Öğrenci Çalışmasını İzleme Sistemi, Üstün Yetenekliler ve Üstün Zekalılar Enstitüsü ile İşbirliği, First in Math Online Matematik Programı, Okuma Saati Uygulaması başlıkları yer alıyor.

HAYAT ATÖLYELERİ

Hayat Atölyelerinde ise Matematik ve Zeka Oyunları Atölyesi, Resim Atölyesi, Müzik Atölyesi, Bilim ve Teknoloji Atölyesi, Seramik Atölyesi, Giyim ve Tasarım Moda Atölyesi, Masal Atölyesi, Satranç Atölyesi, Mental Aritmetik Atölyesi, Mutfak Sanatları Atölyesi, Spor Atölyesi, Mutfak Sanatları Atölyesi, Spor Atölyeleri, Tiyatro Atölyeleri, Fotoğrafçılık Atölyeleri, Hayvanat Bahçesi ve Hobi Tarlaları mevcut.