Devlet okullarından Ekinfen Koleji’ne gelen ve İngilizce konuşma pratiği yapması uygun görülen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 6 İngilizce öğretmeni eşliğinde 15 günlük kurs programına başladı. Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, “Derdini İngilizce anlatabilen, İngilizce iletişimi korkmadan gerçekleştirebilen, özgüveni yüksek öğrenciler yetişsin istiyoruz” dedi.

 

Ekinfen öğrencilerinin İngilizcelerini geliştirmek, korkmadan konuşmalarını sağlamak ve bu konudaki özgüvenlerini yükseltmek için 15 günlük kurs programı düzenlediklerini belirten Bayıldıran, İngilizceye verdikleri önemin altını çizdi.

BİR OTELİ ARAYIP ODA AYIRTAMAYAN ÇOCUKLAR YETİŞMESİN

Bayıldıran, şöyle konuştu: “Ülkemizde çocuklarımız devlet okullarında 17 yıl İngilizce eğitim alıyor fakat yabancı bir ülkedeki oteli arayıp İngilizcesini kullanarak oda rezervasyonu yapamıyor. 15 günlük kursla, özellikle devlet okullarından gelen öğrencilerimizin İngilizce pratik eksiğini giderip, bu konudaki seviyelerini yükseltmeyi amaçlıyoruz. İngilizce dünya dili ve bu dili iyi kullanan bireyler yetiştirdiğimizde, yeryüzünün Türkiye dışındaki bölümüyle iyi iletişim kurabilecek bir toplumu da oluşturmuş oluruz. Ekinfen’de yıl içinde zaten yabancı dil eğitimine büyük önem veriyoruz ve bu konuda öğrencilerimizin en üst seviyede yetişmesi için gerekeni yapıyoruz.”

KURSTAN ÇOK KEYİF ALDIM

Pratik eğitimi gramerden önemli gördüğünü kaydeden Bayıldıran, “ ‘Pratik mi, gramer mi daha önemli?’ sorusuna daima ‘pratik’ cevabını veririm. Grameri öğrenen öğrenci, eğitimini aldığı dili konuşamazsa bu konuda özgüven geliştiremez. İşte biz bu kurs programında öğrencilerimizin İngilizce kullanarak dertlerini anlatabilmelerine, konuşabilmelerine katkı koyuyoruz. 6 öğretmenimiz, 50 öğrencimize konuşma ağırlıklı eğitim veriyor. Böylece yeni eğitim öğretim yılına, devlet okullarından gelen bazı öğrencilerimizin bu konudaki eksiklerini gidererek girmiş olacağız. Ben bu kurstan büyük keyif aldım” diye konuştu.