TMO Şube Müdürü Mehmet Kaya ve 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Adana İsrafı Önleme Platformu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret ederek, kampanya ile ilgili bilgi verdi.

TMO Şube Müdürü Mehmet Kaya, kampanya çerçevesinde çeşitli araştırma kitapları ve afişler hazırlandığını belirterek, halka bu uyarıların duyurulması konusunda destek istedi.

Türkiye’de her yıl 2.1 milyar adet ekmeğin israf edildiğini, bunun parasal değerinin 1.5 milyar TL’yi bulduğunu anlatan Mehmet Kaya, “Oysa ki toplumumuzda ekmek çok değerli ve kutsaldır. Nimet denilince akla ekmek gelir. İnsanımız yerde ekmek parçası gördüğünde alır öper başına koyar. Ancak ekmek israfı çok fazla. Bunun önlenmesi gerekiyor” dedi.

Adana İsrafı Önleme Platformu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım da, ekmek israfının önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir kampanya başlatmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da kampanyaya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, ekmek israfının önlenmesi için vatandaşlar kadar yetkililere de görev düştüğünü anlattı.

Ekmeğin boyutlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Zihni Aldırmaz, güney doğu ve güneyde çok tüketilen pidenin ekmek sınıfına girmesi gerektiğini kaydetti.

Zihni Aldırmaz, israfın önlenmesi için çeşitli öneriler sundu, kampanyaya her türlü desteği vereceklerini belirtti.