"Türk Milleti, Cumhuriyet ile yeni ufuklar açmayı sürdürecektir." diyen Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Milletimizin ortak iradesi ile mücadele ederek kazandığı bir bağımsızlık ve özgürlük zaferi olan cumhuriyetimizi yaşatmak, yüceltmek en büyük görevimizdir.
Büyük Türk Milleti, her türlü imkansızlığa ve yokluğu rağmen, modern ve gelişmiş  silah donanımına sahip ülkelere karşı  büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli silah arkadaşları ile birlikte verdiği Kurtuluş Savaşı ile tüm dünyaya büyük bir bağımsızlık örneği oluşturmuştur. 
Tarih boyunca şanlı zaferler kazanan büyük Türk Milleti, hiçbir zaman esaret altında yaşayamayacağını binlerce şehit vererek yeniden tüm dünyaya haykırdığı Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, bu zaferi Cumhuriyet’i kurarak taçlandırmıştır. Cumhuriyet, tüm değerleri ile  Türk insanına geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de yeni ufuklar açmayı sürdürecektir.
Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak ortaya koyduğu 'muasır medeniyetler' yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, olmak üzere tüm alanlarda büyük gelişim göstermiştir. Bu gelişimin devam etmesi için kuşkusuz ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar düşmektedir. Adana Kent Konseyi olarak bu sorumluluğun bilinciyle, daha yaşanabilir bir Adana için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.