Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığı’nı yapan Gülay Sarışen, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ile 45 farklı ilden 60 temsilci katıldı. Fuaye alanında açılan ve Adana ile ilgili çalışma raporlarının yer aldığı Adana Kent Konseyi Standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Toplantı başlangıcında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gaziantep sunumunun ardından Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan Kent Konseylerinin önemi ve görevleri konusunda bilgiler verdi. 
Toplantıda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Yerlikaya, ülkemize ve şehirlerimize verdikleri olumlu katkılardan dolayı tüm Kent Konseyleri üyelerini kutlayarak teşekkür etti.

Toplantıda Türkiye Kent Konseyleri Birliği 7. Dönem Başkanı Gülay Sarışen ise başkanlığı döneminde yaptığı faaliyetleri aktardı.
Daha sonra Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığı görevi Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Gülay Sarışen ve yönetim kurulu tarafından Gaziantep Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Necati Binici’ye devredildi.

Dönem başkanlığının devir-teslimi hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
TKKB'nin yeni dönem yönetim kurulu; Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, TKKB Kurucusu Necati Binici, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve Balıkesir – Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı'dan oluşuyor.