"Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum." ifadelerinin yer bulduğu kutlama mesajı, şöyle devam etti;

 

"İkinci Meşrutiyet'in ilanından altı yıl sonra, 1914'te 1. Dünya savaşı başlamış, dört yıl süren savaş sonunda İttifak Devletleri ile birlikte Osmanlı İmparatorluğunun da yenilmesi sonucunda, Türk toprakları İngiltere, Yunanistan, Fransa ve İtalya gibi güçlü Avrupa devletleri tarafından işgal edilmeye başlanmıştır.

 

Şerefli ve vatansever bir ordu komutanı olan Mustafa Kemal Paşa, tüm bu yaşananlar karşısında sessiz kalmamış, "Geldikleri gibi giderler!" diyerek Samsun'a çıkmış ve Dünya tarihinde yer almış en kutsal mücadelelerden biri olan Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştır.

 

Ülke çapında başlatılan bu vatan müdafaası sonucunda şanlı Türk ordusu düşmanı yenmiş, fakat iş burada bitmemiştir. Ulu Önder Atatürk'ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözüyle birlikte yaktığı özgürlük ve demokrasi ateşi tüm Anadolu'ya yayılmış, "Hasta Adam" lakabıyla anılan Osmanlı İmparatorluğundan yepyeni, genç ve aydınlık bir Türkiye Cumhuriyeti vücuda gelmiştir.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve fikir arkadaşları tarafından bizlere hediye edilen özgür, bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti sayesinde, bugün hala ezanlarımız duyulmakta, bayraklarımız semada dalgalanmaktadır. Adana Büyükşehir Kent Konseyi olarak, cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyor, nice huzurlu ve barış dolu bayramlar diliyoruz.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun!