Ali Çalıkuşu'nun cenazesi bugün saat 11:45 'de Eski Adliye (Taş Bina) Binasında yapılan törenin ardından saat 14:30’da Karataş Mezarlığındaki ebedi istirahatgâhına defnedildi.
Merhum Avukat Ali Çalıkuşu için bugün eski adliye binasındaki cenaze törenine Adana Cumhuriyeti Başsavcı Vekili Musa Öner, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal, Av. Furkan Kılıç, Av. Ayşe Duygu Özgüven ile aile yakınları, hakim, savcılar, avukatlar ve  adliye personeli katıldılar.
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada,  değerli bir hukukçuyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Av. Küçük, yargı camiasına 30 yılı savcı olarak görev yaptıktan sonra 17 yıllık avukatlık mesleğini yürüten Ali Çalıkuşu'nunun çevresindekilere hep rol model olduğunu ifade etti. Av. Küçük, "Meslekte 48 yıl bir ömür... Dile kolay. Ailesine, etrafındaki insanlara rol model olmuş, öncülük etmiş birisidir. Sonrasında da ailede bir çok hukukçunun yetişmesinde en önemli rol modeldir. Meslek yaşamını ifa ederken, 'yeniden dünyaya gelsem yine hukukçu olurdum' diyecek kadar da mesleğine ve hukuka kendisini adamış birisi. Ailesinin ve meslek camiamızın acısını paylaşıyorum. Allah rahmet eylesin"dedi.
ÖZGEÇMİŞİ;
Av. Ali Çalıkuşu 1941 yılında Adana’da doğmuş, 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden  mezun olarak ;
 1969-1970 yılında adana adliyesinde savcı yardımcısı olarak başladığı görevine sırasıyla ; Sarıkaya Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Oğuzeli Cumhuriyet Savcısı, Samandağı Cumhuriyet Savcısı,  Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı, Bafra Cumhuriyet Savcısı, Mersin Cumhuriyet Savcısı, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı, Silifke Cumhuriyet Savcısı olarak devam etmiş, 1997-2000 yılları arasında Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı, 2000 yılı içerisinde Beykoz Cumhuriyet Savcısı iken emekliye ayrılmış ve 09.11.2000 tarihinde Baromuz Levhasına kaydı avukat olarak  yapılmıştır.