Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi ile maaşlarının ödeneceği günler belirlendi. 7143 Sayılı Torba Kanunun 23. Maddesi ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Ek 18. Madde gereğince emeklilere ödenecek 1000 TL tutarındaki bayram ikramiyenin ödenme kriterlerinin belirlendiğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin bir nebze olsun rahat bir nefes alacağını kaydetti.

Resmi Gazetede yürürlüğe giren Ek 18. Madde hakkında üyelerine bilgi veren Başkan İyiyürek, 15 Haziran’da idrak edilecek olan Ramazan Bayramı öncesinde BAĞ-KUR ile Emekli Sandığı emeklilerine 7 Haziran 2018 Perşembe günü, SSK emeklilerine ise 8 Haziran 2018 Cuma günü 1000 lira tutarındaki Ramazan Bayramı ikramiyesinin hem de maaşların ödenmesine karar verildiğini söyledi.

Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Tekin, Sabahattin Metiner, Mustafa Kastalmış ve Sabit Bakıner ile birlikte açıklamalarda bulunan Başkan İyiyürek Ramazan Bayramı’nın kutlanacağı 15, 16 ve 17 Haziran 2018 tarihlerinden sonra emekli maaşlarını alacak emeklilerin de emekli maaşlarının erkene çekildiğini duyurdu ve şu bilgileri verdi:

“Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin tahsis numarasının son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar 11 Haziran 2018’de, 3, 1 ve 8 olanlar 12 Haziran 2018’de ve 6, 4, 2 ve 0(Sıfır) olanların ise 13 Haziran 2018 tarihinde emekli maaşlarını bağlı oldukları bankadan alabilecekler.”

EMEKLİLERİMİZİN  YÜZÜ GÜLECEK

Emeklilerin Ramazan Bayramı öncesinde yüzünün bir nebze olsun güleceğini kaydeden TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek,” Güçlü kuvvetliyken, ülkemizin kalkınması amacıyla var gücüyle çalışıp daha sonra emekli olan vatandaşlarımız gelir kaybından dolayı sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntıları emeklilerimiz derneğimize gelerek sürekli bizlere anlatıyor ve bizler de bu istekleri basın yoluyla açıklıyor ve gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla da hükümetimize duyuruyorduk.

Alınan karar doğrultusunda emeklilerimiz, ödenecek bin 1000 lira ile rahat bir nefes alacaktır. Çünkü, torununa çocuğuna yeterince harçlık veremeyen emeklilerimiz bu ikramiye ile torunlarının, çocuklarının ve sevdiklerinin yüzünü güldürecek.”

“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”  

TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, bu vesileyle Müslümanların yerine getirdiği ibadetlerin, yapılan hayırların hayırlara vesile olmasını bir kez daha dilediğini ifade ederek, “15 Haziran’da kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın da şimdiden hayırlar, kardeşlik ve barış getirmesini diliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin güçlenerek sonsuza kadar sürmesini yüce Allah’tan diler, herkese sağlık, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.