Açılışa Adana Emekliler Derneği Başkanı Seyfi H. İyiyürek ile yönetim kurulunun tamamı katılarak destek verirken, Adana siyasetinin de açılışa ilgisi yoğun oldu, CHP Adana büyükşehir belediye başkan A.Adayı Soner Çetin, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Yüregir Belediye. Başkan Adayı Yücel Bayram, MHP il başkanı Mustafa İzgioğlu, CHP Çukurova Belediye Başkan A.Adayı Av. Elif Doğan Türkmen ile bir çok hayırsever davetli katıldı.

Amaçlarının yoksul ihtiyaç sahiplerine yardım, veren el ile alan el arasında köprü oluşturmak ve eğitime destek amacı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi ve manevi destekte bulunarak başarılı bireyler yetişmesini olduğunu açıklayan BİR’lik Derneği Genel Başkanı Murat Kan, “Merkezimiz Adana olup Seyhan, Yüregir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerine şubeler açarak halkımıza daha iyi hizmet vermek ve buradaki temciliklerimiz aracılığı ile daha fazla ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız” dedi

Adana Emekliler Derneği Başkanı Seyfi H. İyiyürek ise “Bizler kamu yararına olan dernekleriz. Hepimizin amacı aynı. Vatandaşlarımıza yol göstermek ve gerektiğinde her türlü desteği vermektir. Emekliler Derneği olarak üyelerimizin hakkını ve hukukunu korumak ve onlara yol göstererek, maddi ve manevi desteği her zaman veriyoruz. bugün burada Yüregir şubesini açan BİR’lik Derneği Genel Başkanı Murat Kan ve yönetimine, Yüregir Şubesi Başkanı Sakine Taşkın ve yönetimine böyle hayırsever, yoksul ihtiyaç sahiplerine yardım eden, veren el ile alan el arasında köprü olan bir derneği kurup ve yönettikleri için teşekkür ediyor,  başarılarının devamını diliyorum. İnşallah diğer şubelerini de bir an öce açarlar ve ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırırlar” dedi.

Konuşmaların ardından Dernek yöneticileri ile siyasi partilerin aday adayları ve adayları bir araya geldiler.