Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, dünyanın gözü önünde Müslümanları katleden, çocuklara acımayan İsrail’i lanetlediklerini belirtti ve vatandaşları gözü dönmüş bu ülkeye karşı ortak duruş ve ortak harekete davet ederek,” İsrail mallarını almayalım. İsrail’e destek veren diğer ülkelerin de mallarını boykot edelim, elimizin tersiyle o ürünleri geriye itelim.” dedi.
Filistin’e füzeyle saldırıp masum Müslümanların ölümüne yol açan İsrail’e duyulan öfke giderek derinleşirken, Türkiye’nin dört bir yanından da “İsrail’e lanet” nidaları artarak devam ediyor.
İsrail’e bir tepki de TÜED Adana Şubesi’nden geldi. Yaklaşık 40 bin kişilik üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük ve etkili sivil toplum kuruluşu olan, üyelerinin daha da rahat yaşaması için çaba gösteren TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, İsrail’i sert bir dille eleştirdi. İsrail’in yaptığı saldırıların nedense hep mübarek ramazan ayına denk geldiğini hatırlatan İyiyürek, üç gencin ölümünü bahane ederek katliam gerçekleştiren İsrail’i büyük bir kaygıyla izlediklerini ve büyük, küçük Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin bu vahşeti sadece izlediğini söyledi.
İsrail’i kınamanın dışında artık, daha etkin olma zamanının geldiğini ve yaptırım gücünün kullanılarak, İsrail’e bir dur deneceğine inandığını ifade eden Başkan İyiyürek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biliyoruz ki, Yahudi kardeşlerimiz de İsrail’in dünya barışını tehdit eden çirkin saldırıları karşısında huzursuz. Filistin’de insanlarımız, Müslümanlar yarınından endişeli bir şekilde yaşıyor. Sürekli gerilim yaratan İsrail’e artık bir dur deme zamanı gelmiştir. Zaman, İsrail’e ve onu destekleyen ülkelere bir dur deme zamanıdır. Bunun için, Türkiye’nin en büyük ve gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak, dünya barışı ve huzuru tesis etme adına, masum insanların öldürülmemesi adına, sevginin ve hoşgörünün alabildiğine büyümesi adına, vatandaşlarımızı İsrail’e karşı ortak karar almaya ve bunu uygulamaya davet ediyoruz. Yahudi kardeşlerimiz kusura bakmasınlar ama Türkiye’de yaşayan herkesi İsrail’in Türkiye’deki mallarını boykota davet ediyoruz. İsrail menşeli ürünleri almayalım. Ayrıca, İsrail’in çirkin, saldırgan, vahşi, insanlığı hiçe sayan ölümcül kararlarına sessiz kalan, bu tavrıyla da İsrail’i destekleyen başta ABD olmak üzere, Avrupa ülkelerinin üretip Türkiye’de satışa sunduğu mallarını da almayıp o ürünleri de elimizin tersiyle geriye itelim.
Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi olarak, her dini, her ırkı bünyesinde barındıran, temsil eden ve bu yönüyle “Uluslararası Diyalog” örgütü Birleşmiş Milletler topluluğunu derhal harekete geçmeye davet ediyor ve tehdidi ortadan kaldıracak ciddi yaptırımları hayata geçirmeye çağırıyoruz.”
“KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN”
TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, bugün idrak edilecek olan Kadir Gecesi ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada, şunları dedi:
“ Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini İslam alemi olarak yaşamaktayız. Allaha çok şükürler olsun. Büyük bir sabırla ve heyecanla yaşanan bu güzel gecemizde Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim, ailemizi, sevdiklerimizi, dostlarımızı ve arkadaşlarımızı arayıp onların mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayayım. Bu vesileyle üyelerimizin, vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.