Adana’da dolmuş ve otobüslere yapılan yüzde 33 gibi astronomik zamma ilk tepki Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nden geldi. Dernek Başkanı Seyfi H. İyiyürek, büyük bir şok yaşadıklarını ifade ederek, zammın geri çekilerek, uygun bir seviyeye getirilmesini istediklerini belirtti.

Kayıtlı 40 bin üyesiyle en büyük en etkin bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nin Başkanı Seyfi H. İyiyürek, yaptığı basın açıklamasında, gazetelerden okudukları kadarıyla tüm emekliler olarak yapılan zamdan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

VAAD SIRALADILAR

Seçimlerden önce Belediye Başkanlarının kendilerine yaptığı ziyarette bir çok vaadler sıraladığını, bunlar arasında ulaşım konusunun da yer aldığını, ancak bugün gelinen noktada, yaşanan zam furyasından dolayı büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Başkan İyiyürek, şu görüşlere yer verdi:

“Dar gelirli 65 yaş altı emeklilerimiz maalesef çok zor durumda olduğundan dolayı, ulaşım konusunda 60 yaşa indirilmesini istedik. Çeşitli kentlerde 60 yaş uygulaması olmasına rağmen Adana’da bu uygulama yapılmadı. Bu yapılmadığı gibi, üstüne üstlük yeni yapılan yüzde 33’lük zamdan dolayı, günlük yaşamını rahat geçirmek için didinen 40 bin civarındaki emeklilerimizde büyük kayıplara uğratacaktır.

Bu zammın geri çekilerek uygun bir düzeye getirilmesi en büyük arzumuzdur. Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube’si olarak, Belediye Başkanımız ile otobüs ve dolmuş başkanlarını göreve çağırıyoruz.

Mazota son 1,5-2 yıldan beri doğru dürüst bir zam yapılmamıştır. Gerek otobüsler, gerekse dolmuşların elde ettiği kar ortadadır. Karlarında gözümüz yok ancak, yolcu sayısına bakıldığı zaman, yapılan yüzde 33’lük zam gerçekten de büyük bir zamdır.

Bizler başkanlarımızın ellerini vicdanlarına koyup iyi bir muhasebe yaparak bu zamları geri alıp daha makul bir zammı, 40 bin üyemiz adına talep ediyor ve bu talebimizin öneme alınmasını rica ediyoruz.”