Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) üyelerine yönelik hazırladığı “ ayda 250 lira taksitli 240 ay vadeli “Ucuz konut” projesi Batman’da başarıyla uygulanıp bin 472 kişinin ev sahibi olması Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da sevinçle karşılanırken, aynı projenin TOKİ tarafından Adana’ya uyarlanacağının öğrenilmesi, “Sevindiren gelişme” olarak yorumlandı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, yaptığı açıklamada, ”Batman’daki proje örnek proje oldu. Bunu Adana’da başlatacağız.” sözünü verdiği ifade edildi.

Adana’da 50 bine yaklaşan üye sayısıyla en büyük sivil toplum kuruluşu özelliğini taşıyan TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, yaptığı açıklamada TÜED’in girişimiyle hayat bulan proje ile Batman’da bin 472 emeklinin ev sahibi olduğunu ve huzur içinde yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

İyiyürek, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’ün TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile Batman’da bir araya geldiğini ve olumlu gelişmelerin kaydedildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Batman’da ki buluşmada TOKİ Başkanı Sayın M. Ergün Turan, Genel Başkanımız Sayın Kazım Ergün’e” Emeklilerimizin bizden beklentisi var. Batman’daki bu proje Türkiye’nin tüm illerine de örnek olacak bir projedir. Batman’daki projeyi Adana’da da başlatalım.” sözünü verdi.

“SABIRLI OLMAK GEREKİR”

Bu sıcak gelişme gerçekten de ev umudu taşıyan binlerce emekli kardeşimizi büyük bir sevince boğmuştur.

Bütün enerjimizi “Ucuz konut” işine yoğunlaştırdığımız bu günlerde yaşanan bu son gelişme heyecanımızı daha da katmerleştirmiştir. Bu meyanda Adana Şubesi olarak bizler de tekrar vurgulayarak, arsa talebimizin bir an önce mutlu sonla bitirilmesi hususunda belediyeler ve partiler düzeyinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah bunu en iyi şekilde sonuçlandıracağız.

Bu noktada emeklilerimizden tek isteğimiz lütfen sabırlı olsunlar. Yalan sözlere itibar etmesinler ve bizim göndereceğimiz mesajı beklesinler. “