Bu çerçevede Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarından terfiye hak kazananlara rütbeleri törenle takıldı.
     Emniyet Müdürü Salih Kesmez, Fatih Polis Lokali'nde düzenlenen rütbe takma törenindeki konuşmasında, polisin bazı uygulamalarından dolayı haksız eleştirilere maruz kaldığını belirtti.
     Kesmez, toplumda yaşayan insanların yaptıkları basın açıklamalarında kendilerini rahatça anlatabilmeleri için mücadele ettiklerini, bu yönde duyarlı davrandıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
     ''Bazı uygulamalarımızın sert olduğunu söylüyorlar. Biz insanların demokratik bir şekilde fikirlerini söylemelerini sağlıyoruz. Bütün insanlarımız kanunlar çerçevesinde fikrini söyleyebilir. Buna kimse karışamaz.''
     YSK kararının ardından yaşanan olaylara da değinen Kesmez, terör örgütü PKK'nın mahallelerde kullandığı çocuklara karşı sevgiyle yaklaştıklarını, ancak saldırılarda ısrar edenlere karşı 'devletin sert yüzünü' gösterdiklerini söyledi.
     Kesmez, işlenen suçların cezasız kalmayacağını ve kanunlara aykırı davranan herkesin mutlaka ceza alacağını belirtti.
     Konuşmaların ardından, 'Başpolis' ve 'Kıdemli Polis' olmaya hak kazanan 221 emniyet mensubuna rütbeleri Salih Kesmez ve emniyet müdür yardımcıları tarafından takıldı.