Yüzlerce engelli ve yaşlı bireyle bir araya gelen dernek üyeleri oturarak dans ettiler. Renkli görüntülerin yer aldığı etkinlik çerçevesinde Türkiye’nin farklı illerinden gelen zumba grupları engellilerle birlikte dans ederken, ortaya çıkan uyum ve ahenk muhteşem bir seremoni oluşturdu. Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcıların dans hareketlerini büyük başarıyla sergilediği etkinlikte Atatürk Parkı yaklaşık 500 kişilik dans grubunu ağırlamış oldu.
Renkli görüntüler yaşandı
Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından gerçekleştirilen proje ile yüzlerce engelli  ve yaşlı birey oturarak zumba yaptı. Erol Güncek Akademi Kurucusu ve aynı zamanda derneğin üyesi olan Zumba Eğitmeni Erol Güncek’in projesi ile yaşlı, engelli ve engelli olmayan bireyler Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek zumba yaptılar. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Arslan’ın da katıldığı etkinlikte yaklaşık 500 engelli ve yaşlı birey, Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleriyle birlikte 3 saat süreyle oturarak dans ettiler. Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından da zumba grupları katılarak destek verdiler.

Projenin adı: “Otur ve Dans Et”
Türkiye’de bir ilk olan proje çerçevesinde kısa bir açıklamada bulunan Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Başak Şen,  amaçlarının tekerlekli sandalye kullanan ve ayağa kalkmakta zorluk çeken insanların yanı sıra yaşlı bireylerin de, dans aracılığıyla moral motivasyonunu yükseltmeyi hedeflemek olduğunu söyledi.  Proje sahibi Güncek ise, "Özel gereksinimi olan çocuklarımız, yaşlılarımız, oturdukları yerde dans ederek hareket edebileceklerinin farkına vardı, bir şeyler yapabilmenin hazzını yaşadılar" dedi.