Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği (EBİMED-DER), zihinsel engelliler ile ailelerine "Engellilerin hakları", "İnsan hakları" ve "Saygı" konularında eğitim verecek.

EBİMED-DER Başkanı Sabiha Taciser Ceylan, ÇGC'de düzenlediği basın toplantısında, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan "Ya Engelli Siz Olsaydınız" adıyla bir proje desteği almayı başardıklarını belirtti. Bedensel engellilerden çok zihinsel engellilerin haklarının ve saygının ne demek olduğunu öğretmeye ve böylece farkındalık sağlamaya çalışacaklarını belirten Ceylan, proje kapsamında hem engelli bireylerin hem de ailelerinin eğitileceğini söyledi.

Engelliler arasında en çok dezavantaj yaşayan kesimin zihinsel engelli bireyler olduğuna dikkat çeken Ceylan, amaçlarının zihinsel engelli bireylerin gelişmelerini sağlamak, onları sosyal ve ekonomik yönden kendilerine yeter hale getirmek olduğunu anlattı.
 
Zihinsel engelli olma durumunun sadece bu sorunu yaşayan o engelli kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de sosyal ve psikolojik olarak etkilediğini belirten Ceylan şunları kaydetti: "Çukurova Kalkınma Ajansı’yla birlikte yürüteceğimiz projemizde 500 anne-baba ile 500 engelli bireye dernek merkezimizin bulunduğu Reşatbey Mahallesi 16. Sokak numara 13’te 7 ay boyunca engelli hakları konusunda eğitimler vereceğiz.
 
 Bu eğitimler sayesinde anne babalar ile engelli bireylerin, insan hakları, engelli hakları, saygı ve eşitlik haklarının korunması gibi konularda farkındalıklarının artırılmasını amaçlıyoruz. Bu çalışmaları yürütürken yerel bir TV kanalında 3 ay boyunca programlar gerçekleştirerek sorunu kamuoyuyla paylaşacağız."