Çukurova Belediyesi Hayal Park açık havuzundan haftada bir yararlandırılan engellilerin bu hakkı Başkan Soner Çetin’in talimatıyla haftada üç güne çıkarıldı. Genç Engelliler Spor Kulübü (GESK),  belediye ile birlikte hazırladığı proje kapsamında Sırbistan, Hırvatistan, Fas, Tunus, Rusya, Ukrayna, Tataristan ve Bosna Hersek’ten gönüllü 16 genci engellilere yardım için Adana’ya getirdi. Çukurova Belediyesi tarafından sağlanan imkanı hiç unutmayacaklarını belirten GESK Başkanı Karadoğan, “Tataristan’dan engelliyi yüzdürmeye gelen bile var” dedi.  

“BİR GÜNDÜ ÜÇ OLDU, YAKINDA TAM OLACAK”

Hayal Park açık havuzuna giderek gönüllü gençlerle buluşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Engelli kardeşlerimiz haftada bir gün havuzumuzdan yararlanabiliyordu, talimat verdik üç oldu ama çok yakında engelliler için özel olarak yaptığımız havuzumuzu da hizmete açacağız, gün sayıyoruz” deyince havuzdaki engellilerden büyük bir alkış koptu. Engellilere yardım için uzaklardan gelen gençlere teşekkür eden Başkan Çetin, “Hiçbir karşılık beklemeden engelli insanlara mutlulukla dokunmak insanlıktır” diye konuştu.

AİLELERDEN BAŞKAN ÇETİN’E TEŞEKKÜR

Çukurova Belediyesi Hayal Park havuzundan eğitmenler ve spor hocalarının yanı sıra yurt dışından gelen gönüllülerin de destek vermesiyle çocuklarının çok büyük bir coşku yaşadığını belirten aileler de sonuçtan oldukça memnun. Engelli anneleri Desile Edemen, Müzeyyen Bıçak, Sıdıka Bayezid, Havva Akgönül ve Özlem Ataş, Başkan Soner Çetin’e teşekkür ederken duygulu anlar yaşadılar: 18 yıldır buradayız böyle bir hizmet görmedik. Tarifi imkansız bir mutluluk bu...”