“Sodes’le Engelleri Aşacağız” projesi kapsamında düzenlenan kurs sonunda yapılan sertifika töreni dernek binasında yapıldı.  Düzenlenen sertifika törenine, Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, başkan yardımcıları Sema Soykan, Belgin Özçelik, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve  İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Rana Dal, İŞKAD Üyesi Esin Parlak, Engelliler Kent Konseyi Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ile Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eğrisakal ve üyeleri katıldı.
EĞRİSAKAL, 'İŞKAD HEP YANIMIZDAYDI'
Sertifika Töreni açılış konuşmasında Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eğrisakal desteklerinden dolayı İŞKAD'a ve SODES'e teşekkür etti. İş Kadınları Derneği Başkanı Elif Doğan Türkmen ve üyeleri bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her zaman yanımızda oldu. Bunun içinde onlara çok minnettarız. Eğitim sürecimiz çok iyi geçti bugünde kapanışını yapıyoruz" dedi. 
AV. TÜRKMEN, "SİZLER ENGELLİ DÜNYASININ AYDINLIK YÜZÜSÜNÜZ"
Eğitim boyunca derneği hiç yalnız bırakmayan İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, "Toplumun dezavantajlı bir takım kesimleri var. Onlardan biri engelliler biride kadınlar. Biz dezavantajlı kısmın bir bölümünü temsil ediyoruz sizlerde diğer kısmını. Onun için sizlerle biraraya gelip bu projeyi gerçekleştirmek bizim için çok büyük bir keyif. Bu projede bulunmamızı sağlayan Sevim başkanımıza ve Üyemiz Esin Parlak'a teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bizi bu işin içine kattılar. Hepimiz sizleri tanımaktan dolayı çok keyifliyiz. Burdaki tüm arkadaşlarımız işlerini bırakıp sizlerle olmak adına buraya geldiler. Çünkü siz büyük bir işi başardınız bizim engelimiz var diyip yaşama küsmediniz. Sokağa çıkıp sosyal yaşamın içine girip engelleri aştınız. Sizi bu nedenlede tebrik ediyorum. Sizler engelli vatandaşların aydınlık yüzüsünüz. Bu eğitim inşallah sizlere katkı koyacak. Her zaman yanınızda olacağız. Türkiye'de engelli vatandaşlarımızda işsizlik had safhada. Bu aynı zamanda engellinin eve hapsedilmesi demek. Her iki sorunun çözümü için biz İŞKAD olarak engelli derneklerimizi meslek eğitimi konusunda desteklemekteyiz. İşsizlik sorunun çözümünde herşeyi devletten beklemeyelim. Biz STK olarak tüm projelerimizi ülke ekonomisinin önünü açmak için gerçekleştiriyoruz. Aydınlık, çağdaş ve refah düzeyi yüksek Türkiye ancak böyle yaratılır" ifadesini kullandı. 
"ENGELSİZ ADANA'YA GİTMEK LAZIM"
Bugün burada güzel bir etkinliğin sonunda biraraya geldik ve çok mutluyum ifadesini kullanan Engelliler Kent Konseyi Meclisi  Başkanı Ali Duran Karakaya engellilerin sorunlarının nasıl aşılacağı konusunda fikirlerini söyledi. Karakaya, " Biz 29 Aralık'ta bir çalıştay yaptık. Konuyu birebir yaşayan insanlardan oluşan bir engelsiz Adana çalıştayı. 380 kişi bu çalıştaya katıldı. Bütün engelliler grubundan arkadaşlarımız vardı. Herkes sorunlarını anlattı. Bir veri tabanı oluşturulup sorunların en alt düzeye indirilmesi konusunda çalışmalar başlatıldı. Tüm kurumlar hep birlikte olursa büyük bir yol alırız. Tabiki birimizin fikrine diğeri katılmayabilir ama aynı noktada birleşmek için hoşgörü çerçevesinde birbirimizi kırmadan ben değil biz merkezli çalışmalar sürdürerek engelsiz Adana'ya gitmek lazım" dedi. SODES Programı kapsamında Bilgisayar Kullanımı ve Bilgisayarlı Muhasebe Kursumuzu başarıyla tamamladık  diyen proje öğretmenlerinden Sibel Cantürk ise "Tüm kursiyerlerimiz başarılı oldu ve sertifika almaya hak kazandı. Öğretmenlerimizin bazıları başka eğitimler nedeniyle gelemedi. Tüm sertifika alan kursiyerlere hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurs boyunca başarılı olan engelli kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.