Engelli Meclisi tarafından düzenlenen "Birlikte Çözüm Arıyoruz" başlıklı panelde engelliler konusunda hizmet sunan bürokratlar, hizmet alan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek konuyu değişik boyutlarıyla ele aldı.

Panele Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya katıldı.

Moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Güneş’in yürüttüğü panele; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Ulaştırma Daire Başkanı Dr. Murat Kütükçü, Projeler Daire Başkanı Suphi Civelek, Fen İşleri Daire Başkanı İşbaraalp Aslan, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül panelist olarak katıldı.

Doç. Dr. İsmail Güneş; hizmet alanlar ve sunanlar arasında böylesi bir toplantının organize edilmesinin diyalog kurulması, hizmetlerin birlikte katılımcılık anlayışı ile planlanması ve hesap verilebilirlik açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Panelistlerin sunumlarının ardından söz alan katılımcılar ilgili bürokratlara sorular yönelterek faaliyetler hakkında bilgi aldılar, isteklerini dile getirdiler.

Panele Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve davetliler de katıldı.

Çok sayıda engelli ve ailelerinin katıldığı etkinliğin kapanış konuşmasında Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya; engelliler konusunda önerilerini değerli bürokratlarla paylaşmaktan, sorunları karşılıklı konuşmaktan mutlu olduklarını ve bundan sonraki süreçlerde Meclis olarak yapılan işlerin takibini yapacaklarını söyledi. Bu tür toplantıların her zeminde yapılması ve fayda sağladığı konusunda katılımcılar ortak dileklerini dile getirdiler.