Adana Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen komisyon toplantısına Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak başkanlık yaptı. Sazak, “Adana’nın engelliler için daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi ve ‘Engelsiz Adana’ hedefine yönelik çalışmaların hız kazanması için tüm birimlerimiz gayret göstermektedir. Engelsiz Adana Belgesi pek çok açıdan sadece kentimiz için değil, diğer kentler için de rehber niteliği taşımakta ve ilham kaynağı olmaktadır. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Bey, ‘Engelsiz Adana’ amacına ulaşmada çok kararlı” dedi.

BÜYÜKŞEHİR LOKOMOTİF ROL ÜSTLENMELİ

Komisyonda, “Engelsiz Adana Projesi” konusunda sunum yapan Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş, “Projenin başarıya ulaşmasında Adana Büyükşehir Belediyesi lokomotif rol üstlenmelidir. Bu proje makro açıdan bütüncül hazırlanmış bir proje olup, tüm kamu kurumlarını ilgilendirmektedir. Bu nedenle kurumlar arası koordinasyona gereksinim duyulmaktadır diye konuştu.

BİRLİKTELİK BAŞARI ŞANSINI ARTIRIR

Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da, ilgili tüm birimlerin özverili çalışmaları ve birlikte hareket edilmesi durumunda amaca ulaşmanın çok daha kolay olacağını söyledi.  Komisyon çalışmalarına Adana Kent Konseyi yöneticileri ve Adana Büyükşehir Belediyesi Bürokratları katıldı.