ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Aladağ Yörük Türkmen Derneği’ni ziyaret etti.
Dernek Başkan ve yöneticilerine Aladağ yangınında hayatını kaybeden çocuklardan dolayı başsağlığı dileklerini bildiren Erdoğan, “Acılarınızı paylaşıyoruz. 14 yıldan bu yana sürekli eğitim sistemini değiştiren, taşımalı eğitim sistemi kararı alırken çocuklarımızın kalacağı yurdu düşünmeyen, sosyal devlet anlayışını uygulamak yerine çocuklarımızı cemaatlere teslim eden bu anlayış oradaki çocuklarımızı kaybetmemize sebep olmuştur” dedi.
KÖYLERDE OKUL DA ÖĞRETMEN DE KALMADI!
Köylerde eğitim ve öğretim yapılırken öğretmenin  köyün kanaat önderi ve aynı zamanda en saygın kişisi ünvanını taşıdığını, öğretmenlerin sadece çocukların okur yazar olması yönüyle değil o köylerdeki köylünün aydınlanması gibi bir görevi de üstlendiğini hatırlatan Erdoğan, “Maalesef yapboz tahtasına dönderilen eğitim sistemi nedeniyle köylerimizde okul da öğretmen de kalmadı. Çocuklarımız da kilometrelerce uzaklıkta, ailelerinden uzak zor koşullarda eğitim almaya çalışıyor. Sonuçta hiç istemediğimiz üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Aladağlı ailelere başsağlığı ve sabır diliyoruz” diye konuştu.
DESTEK İSTEDİ
Karşılıklı samimi bir ortamda geçen ziyarette referandumda, Atatürk'e, cumhuriyete, parlamenter sisteme, ülkenin birliğine, bütünlüğüne barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamak isteyenler ile bir kişinin egosunu tatmin etmek için tüm değerlerimizi yok sayan zihniyetinin mücadelesinin oylanacağını belirten Erdoğan, referandumda her kesimin tek adam zihniyetine karşı çıkması gerektiğini vurguladı.