Beyaz Gelincik, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Dila Hanım dizileriyle halkın gönlünde taht kuran oyuncu Erkan Petekkaya, Adana Büyükşehir Belediyesi-DOHAYKO Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti. DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık'la birlikte barınağı gezen Petekkaya, “Allah Türkiye’nin dört bir yanına, hatta dünyanın her köşesine Nesrin Çıtırık ve ekibi gibi hayvan severler nasip etsin. Adana Hayvan Barınağı’nda gördüklerimden çok etkilendim” dedi.

ADANA HAYVAN BARINAĞI TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkan Yardımcısı, DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Erkan Petekkaya’ya barınağın gezdirdi. Barınakta çeşitli amaçlara hizmet eden bölümleri tek tek gezen Erkan Petekkaya, gördüklerinden çok etkilendiğini söyledi. Petekkaya,  “Türkiye’ye örnek olacak bir barınak. Allah Nesrin Çıtırık ve ekibinden razı olsun. Burada hayvancıklar için iyi bir ortam oluşturulmuş. Bundan sonra ben de elimden ne geliyorsa yapacağım ve hayvan hakları koruyucularına maddi manevi destek vereceğim. Terk edilen ve zulüm gören hayvanları koruyacak çalışmalar yapılması çok önemli. Hayvanlara zulüm eden, işkence yapan insanların bence tedaviye ihtiyacı var. Çok şükür Nesrin Çıtırık gibi insanlar var ve terk edilen, zor durumda olan hayvanlara sahip çıkıyorlar, koruyorlar” dedi.

KÖPEĞİMİ ADANA’YA GETİRDİM

Türkiye’nin her yerinde Adana’daki gibi hayvan barınaklarına ihtiyaç olduğunu kaydeden Petekkaya şunları söyledi: “Nesrin Çıtırık ve buradaki ekip gibi iş yapan, hayvanlarla ilgili girişimde bulunup sonuç alan çok az grup gördüm. Benim de köpeğim var ve İstanbul’dan Adana’ya, dizi çekimleri için yerleşirken köpeğimizi de getirdim. Asla terk etmedim. Ben de bir havyan severim ama buradaki özverili insanlar kadar değilim. Allah bütün şehirlere ve dünyaya Adana’daki gibi hayvan severler versin. Bu bir gönül işi. Para için, şöhret için yapılmaz.”

ROL MODELLERİN MESAJI ÖNEMLİ

Nesrin Çıtırık da Erkan Petekkaya gibi rol modellerin, hayvanların korunmasıyla ilgili mesaj verdiğinde toplumun bundan etkileneceğini, hayvan sevgisinin yeşereceğini ve bu konuyla ilgili toplumsal bilincin artacağını ifade ederek, “Erkan Petekkaya gibi rol model ünlülerin hayvanlarla ilgili bir mesajı Türkiye’nin dört bir yanındaki hayvanlara can suyu olarak dönecektir. Bu yüzden barınağımıza gelip bizimle olduğu için kendisine çok teşekkür ediyoruz. insanlar terk edecekleri hayvanları sahiplenmesinler. Terk edilmek çok acı. Terk edilmek her canlıya aynı acıyı verir. Biz insanların yüreklerindeki merhamet duygularına ulaşmaya çalışıyoruz. Yüreklerdeki merhamet ve şefkat duygularını yeşertebilirsek vahşet ve şiddet azalacaktır. Milli Eğitime ve Diyanete başvuruyoruz ki çocuklarımıza şefkat ve merhamet duyguları zamanında aşılansın. Şiddet yaşı 12’ye düştü. Çocuklara  hayvan sevgisi aşılayarak şiddetin önüne geçilebilir” diyerek düşünce ve duygularını aktardı.