Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile birlikte Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Kocaispir'e yeni görevinde başarı dileyen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, aldığı vasıfsız göç ve çarpık kentleşme nedeniyle Yüreğir'de Belediye Başkanlığı yapmanın zor ve meşakkatli bir görev olduğunu söyledi.

Hukukçu kimliğinin yanı sıra uzun yıllar aktif siyasetin içerisinde yer alan Mehmet Fatih Kocaispir'in genç olmasının da verdiği heyecanla bu zorlu görevi layıkıyla yerine getireceğine, büyük hizmetlerin altına imza atacağına inandıklarını belirten Başkan Nihat Sözütek, "Yüreğir'in ve Yüreğirlilerin sizden beklentileri oldukça yüksek. Ancak biliyoruz ki bilgi, birikiminiz, deneyiminiz, vizyonunuz ve gençliğinizin verdiği enerjiyle Yüreğir'i güzel hizmetlerle tanıştıracaksınız" dedi.

Yüreğir'in kozmopolit yapısı gereği büyük sorunlarla boğuştuğunu, bundan da en fazla esnaf ve sanatkarların etkilendiğini belirten Başkan Sözütek, "Esnafımızın sorunları burada birkaç kelimeyle anlatılamayacak kadar fazla. Ekonomik kriz ve artan girdi maliyetleri karşısında ayakta durmakta güçlük çeken esnafımız, kayıt dışı çalışan işyerleri nedeniyle bir de haksız rekabetle karşı karşıya kalıyor. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yaşanan sorunlar ve yerel ölçekte gerçekleştirilmesi gereken çözüm önerileri hakkında yürüttüğümüz çalışma rapor aşamasında. Çalışma tamamlandığında elde edilen veriler doğrultusunda hazırlanacak raporu sizinle de paylaşırız. Bunun dışında Yüreğir'e ve Yüreğir'de iş yapan esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet noktasında bizlere de bir görev düşerse Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini isterim" dedi.

"İSTİŞARE KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI"

Başkan Sözütek ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir ise, farklı kültürleri içinde barındıran Yüreğir'de, birlikte yaşam kültürünün tam olarak yerleştiğini söyledi. Temel belediyecilik sorunlarının da çözüme kavuşmasıyla Yüreğir'in, sahip olduğu birliktelik kültürüyle örnek bir ilçe olacağını dile getiren Başkan Kocaispir, "Sorunların çözümü noktasında bu işin paydaşlarıyla bir araya geleceğiz. Örneğin esnafı ilgilendiren bir konu ise Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile görüşeceğiz. Bu şehirde vereceğimiz her karar doğrudan sizi etkiliyor. Bu nedenle istişare kültürünü oluşturmak zorundayız. Belediye Başkanıyım, bir emaneti almışım ama bu iş sadece benimle bitmiyor. O halde çok önemli konularda oturup istişare yaparak birlikte karar alacağız" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarların yaşadıkları sorunları yakından bildiğini de dile getiren Başkan Kocaispir, daha geniş bir zamanda Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret edeceğini ve sorunları ilk ağızdan dinleyeceğini söyledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Nihat Sözütek'in yanı sıra, Başkanvekili Mustafa Göktaş, yönetim kurulu üyesi Yalçın Avcı, denetim kurulu üyeleri Nuri Zengin ve Bülent Öğrü de hazır bulundu.