ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış'ın da yer aldığı genel sekreterleri makamında kabul ederek tebriklerini kabul eden Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Hepinizin geçmiş mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Evinizde, ailenizle, işinizde sağlık içinde huzurlu ve mutlu bir yaşam temenni ediyorum"dedi.
Genel sekreterler, sohbet sırasında odalarda yaşadıkları sorunları da Başkan Sözütek'e iletirken, en çok da üye aidatları ve NACE kodları konusunda problemler olduğunu ifade ederek, çözüm için destek istediler.
Birlik Başkanı Sözütek de, aidat meselesinin yıllardır süregelen bir sorun olduğunu, bunun kredi kartlı sisteme geçilmesiyle kısmen de olsa aşılacağına inandığını ifade ederken, NACE kodları hususunda da yetkililer ile yapılan görüşmelerin olumlu seyrettiğini, mutlaka sağlıklı bir yapıya kavuşturulacağını kaydetti.  

Sözütek, genel sekreterlere "İşinizi sağlam yapın, severek çalışın, sıkıntıya düşmeyin. Oda başkanlarının eli ayağı sizsizin. Siz yanlış yapmayın"diye uyardı.