Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası girişinde, Birlik Başkanı Nihat Sözütek ve Birlik Başkan Vekilleri Mustafa Göktaş ve Kenan Yılmaz ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve esnaf odası başkanları ile esnaf - sanatkarlar tarafından alkışlarla karşılandı, çifte çiçek verilerek salona alındı.

 CHP Lideri, ESOB Ahi Evran Salonu'na girişinde de esnaflar tarafından ayakta alkışlanarak karşılanırken,  gördüğü yoğun ve sıcak ilgi ile 1 Kasım 2015 Seçimleri öncesi büyük moral artırdı.

 CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, Çukurova Belediye Başkanım Soner Çetin, Milletvekili Adayları, Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, Müzeyyen Şevkin, Rukiye Çinkılıç, Etem Tok ile il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile çok sayıda esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ile esnafların da  hazır bulunduğu salonda açış konuşmasını yapan Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ziyaretleriyle esnaf teşkilatı onurlandırdıkları için teşekkür ederken, "İnşallah 1 Kasım'dan sonra buraya Başbakan olarak da gelir, esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını tümüyle çözer, buna yürekten inanıyoruz" diyerek alkış aldı.

 

Açış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, Ankara'daki büyük facia başta olmak üzere son günlerde yaşanan terör olayları ve şehitler için "Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkede, insanlarımız ya kurşunlanıyor, ya yakılıyor, ya bombalanıyor. Bu bizim kaderimiz oldu. Allah bu ülkeyi korusun" diye söz ederken alkışlar karşısında boğazı düğümlendi, yutkundu, gözleri doldu, ağlamamak için kendini zor tuttu.

 

Başkan Sözütek, konuşmasını  "Esnaf bu ülkede ekonominin can damarıdır. Bu ülkedeki birçok yanlışın, CHP iktidarında değiştirileceğine inanıyorum. 1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimlerde CHP'ye gönülden başarılar diliyorum. Sizin iktidarınızda esnafın sorunlarının tümüyle çözüleceğine inanıyorum. Yolunuz açık olsun"diyerek alkışlarla tamamladı.

 

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise "Benim bu salona ikinci gelişim. Daha önce de gelmiştim. O zamanın başkanı bugün hayatta yok,  kendisine Allah'tan rahmet diliyorum"diyerek Merhum Başkan Kazım Barışık'ı anarak konuşmasına başladı.

 

Esnaf ve sanatkarın en önemli özelliğinin "Kanaatkarlık" olduğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroığlu, "Esnaf - sanatkar. Türkiye'nin sessiz çoğunluğunu oluşturur. Olanları dikkatle izler, vicdanında saklar ve gider oyunu kullanır. Büyük sıkıntıları vardır esnaf - sanatkarın, onu da biliyoruz. Ama onları da aşabiliriz. Aşma konusunda bilgimiz, birikimimiz, deneyimiz, tecrübemiz var. Bu hükümet, esnaf konusunda sınıfta kaldı. Size iki ayrı sözüm var. Birincisi, emekli aylığınızdan kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primleri'ni kaldıracağız.  İkinci sözüm, prim borcu olan esnafa sağlık hizmeti vereceğiz"dedi.

 

Bugün ülkede,  herkesin kafasında soru işaretleri olduğunu, terör, işsizlik, dövizin başını alıp gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ne olacak bu milletin hali"diyerek şunları söyledi:

 

"Şimdi hükümet olmayı beceremeyen iktidara niye ikinci defa oy verelim. 1 Kasım'da herkesin sorumlulukları var. Bunları düşünerek sandığa gidin. İradenizi ipotek altına aldırtmayın. Başbakan özgür irade içerisinde olmalı. Birileri bana müdahale edecek kaygısı varsa, o ülkeyi sağlıklı yönetemez. Terör yüzünden yüreğimiz kan ağlıyor, bu sorun mutlak çözülmeli. Siyasette kan, kin, öfke olmamalı, uzlaşma olmalı. Biz bunu başlatmaya çalışıyoruz. Yapıyoruz da.  Çünkü, bizim özgüvenimiz var. Türkiye'nin sorunları belli, niye bunları bir araya gelip çözmüyoruz. Bizim köşeyi dönme, oğlumuz,kızımız köşeyi dönsün gibi bir düşüncemiz, gayretimiz yok. Türkiye'nin sorunlarına kilitli ve çözmeye kararlı bir parti var o da CHP'dir.  Bu ülkenin kaderini değiştirecek, yönetimi değiştirecek sizlersiniz. Bu seçimler, takım tutar gibi oy verilecek seçimler değil. Elinizi vicdanınıza koyarak sandığa gidin. Bu seçimlerde, cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklerinize oynayacağız.Bu seçimde, eşini, çocuklarınızı, akrabalarınızı da sandığa götürmeniz lazım. Bir oyunuz altın değerinde olacak. Çocuklarınız için, daha huzurlu ve güzel bir Türkiye için sandığa gidin. Sessiz çoğunluğumuz esnafa güveniyor, saygı duyuyorum"

 

Toplantı sonunda Sabit Sabuncu isimli bir esnaf, üzerinde Kemal Atatürk imzası ve altı ok bulunan el emeği bakır işlemeli çerçeveyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hediye etti.