Merhum Başkan Kazım Barışık’ın vefatından sonra yönetim kurulu kararı ile Adana ESOB Başkanlığı’na getirilen Birlik Eski Başkan Vekili ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek’i, Vali Büyük’ü ziyaretinde, Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı ile Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Seyhan Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Doğan yalnız bırakmadılar.

 

Vali Büyük, kendisini çiçeklerle ziyaret eden Birlik Başkanı Sözütek ve Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri’ni, ayakta karşılayıp, tokalaşarak teşekkür ederken, “Yeni yönetim kurulunuz hayırlı uğurlu olsun. Ahi Evran’ın torunları göreve devam ediyor. Merhum Kazım Barışık’a, Allah rahmet eylesin, herkesin sevdiği, saydığı, çok değerli bir insandı. Bu camiayı eniyi şekilde temsil ediyordu. Zamansız gitti” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

 

Barışık’tan sonra bayrağı devralan yeni yönetim kurulunun da görevi başarıyla yürüteceğine inandığını ifade eden Vali Büyük şöyle konuştu:

 

“Her yönüyle meslek kuruluşlarını önemseriz. Ama esnaf ve sanatkârlarımızın bizim yanımızda çok ayrı bir yeri vardır. Ben de esnaf çocuğu olduğum için esnaf psikolojisini çok iyi bilirim. Toplumun geniş kesimlerine hitap eden ve çok önemli hizmetler yürüten, her meslekten, her sanattan insanın bir araya geldiği, mesleki dayanışmanın da sağlandığı bir kanuni yapı var ortada. Bu noktada bu meslek kuruluşlarının hizmetlerini daha da artırarak devam etmesi ve şehrimize hizmet etmesi, kendi meslek camialarına hizmet etmesi, bizim de onlara yapacağımız katkı varsa bundan da mutluluk duyacağımızın bilinmesini isterim. Esnaf anlayışı, Ahi Evran’ın felsefesinde mevcut. Toplumun,  esnafların ve sanatkârların bakış açısına ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü herkesin bir farklı düşünme, davranma hakkı vardır. Ama esnaflar toplumun her kesimini kucaklar, hoşgörülüdür, hizmet eder, güven çok önemlidir. Hangi esnaf gurubu olursa olsun topluma büyük hizmetleri vardır. Teşekkür ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun diyoruz” diye konuştu.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, yönetimi ve esnaf – sanatkârlara yönelik övgü dolu sözlerine teşekkür ederken, “Yeni yönetim kurulumuzun nezaket ziyareti,  ülkemiz ve Adana’mızda yaşanan terör olayları ile şehitlerimiz nedeniyle oluşan yoğun gündem dolayısıyla biraz gecikmeli gerçekleştiği için özür diliyoruz. Bize moral ve güven verdiniz. Yönetim kurulum ve esnaf – sanatkârlarımız adına size çok teşekkür ediyoruz. Sizin her zaman esnafımızın yanında ve destekçisi olduğunuzu biliyor ve teşekkür ediyoruz”dedi.

 

Vali Büyük de, daha önce alınan randevunun Adana’da polise yönelik terör saldırısı ve şehitlerimiz nedeniyle ertelendiğini ifade ederken, “Gönüllerimiz beraber mutlaka. Her vesileyle, her hizmette yine birlikte hareket edeceğiz. Esnafımızın, meslek kuruluşlarımızın bir ihtiyaçları varsa, birlikte hareket edeceğiz. Siz de hizmet edeceksiniz. Hoş bir seda, hoş bir hatıra, isim bırakmak herkese de nasip olmaz. İnşallah bunu sizler de en güzel şekilde devam ettirirsiniz” şeklinde karşılık verdi.