Ev toplantısı için davet edildiği Şakirpaşa Mahallesine gelen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Soner Soner Çetin, coşkulu bir kitle tarafından karşılandı, izdiham yaşandı, toplantı sokağa taştı.

 

İZDİHAM NEDENİYLE SOKAĞA TAŞTI

Yerel seçim çalışmalarını kentin dört bir yanında sürdüren Çetin, bu defada  en yoksul mahallelerden biri olan Şakirpaşa’daydı.  Çetin’in programında sadece ev toplantısı vardı fakat izdiham nedeniyle bu toplantı sokağa taşındı.

SON VERECEĞİZ

Mahalle sakinlerini hizmet alamadıklarından ve belediyelerin ilgisizliğinden yakındığı toplantıda konuşan Soner Çetin,’’Biz halktan kopmuş bir avuç egemenin denetimine girmiş belediyecilik anlayışına son vermeye geliyoruz’’ dedi.

TOPLUMSAL BARIŞ…

Varoşlara öncelik vereceklerini anlatan Çetin, ‘’Bu kentte ayrımcılığı, çifte standardı biz bitireceğiz. yok sayılan varoşları hizmetten mahrum bırakmayacağız. Böylece toplumsal barışı da belediye öncülüğünde biz sağlayacağız’’ diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Çetin’in toplantısına her kesimden ve diğer siyasi partşlere oy verenlerin de gelmesi dikkat çekti. Çetin’’Türk, Kürt, Arap, Alevi ve Sünni demeden her kesimi kucaklayacak, barşı ve kardeşliği hakim kılacağız.  Adana’da inşa edeceğimiz toplumsal barış, Türkiye’ye örnek olacak’’dedi.

 

MAHALLE SAKİNLERİ YAKINDI

Mahalle sakinleri sosyal demokrat belediyeler döneminden bu yana asfalt yüzü görmemiş mahalleler olduğunu hatırlatırken,  çivi bile çakılmamış yerleri belediyelerin bir türlü görmediğinden yakındılar.

BU REZİLLLİKTEN ADANA’YI KURTARACAĞIZ

Avukat Soner Çetin dertlerini dinlediği mahalle sakinlerine, ‘’ Bu yaşadıklarınız size reva değil. Siz bunca ayrıma, haksızlığa, mahrumiyete layık değilsiniz. Biz, söz veriyoruz; Herkes için mutlu, huzurlu, yaşanılabilir bir Adana olacak. Kuzey-güney, doğu-batı ayrımı olmayacak ama hizmetlerde öncelik yıllarca unutulmuş kendi kaderine terk edilmiş, dışlanmış, yok sayılmış mahallerin olacak. Bu mahalleri de, varoşları da, Adana’yı yaşanan bunca rezillikten, iki yüzlü yönetim anlayışından, hizmet yoksunluğundan, pislikten, çöpten, bozuk yollardan, biz kurtaracağız’’ dedi.

VAROŞLARIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİZ BİLİRİZ

Varoşların ne demek olduğunu hiç bilmeyenlerin yıllarca Adana’yı yönettiğini, varoşları bilip de orada yaşayanlara yüz çevirenleri de haklın iyi bildiğini ifade eden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Soner Çetin şöyle konuştu:

‘’Varoşları bilen, iyi tanıyan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Çamurlu yolları, toplanmayan çöpleri, açık şeker, pirinç satan mahalle bakkallarını, buralarda yaşayan insanlarımızın değer yargılarını, işsizliğin dramlarını, kahvehanelerini…Varoşlarda çocuk olmak ne demek bunu da biliriz, ana olmak ne demek, baba olmak ne… İnsanca yaşam özleminden koparılmak nedir bunu da biliriz. Biz de varoşlarda büyüdük. Sarıyakup mahallesinde.

Şakirpaşa, Adana’nın en eski mahallelerinden biridir. Peki ne yaptılar bu mahalle için? Kaç tane sorununa el attılar?Öyle 2 tane sokağa asfalt döktürüp bir de teşekkür pankartı astırınca şimdi mahallenin yüzü mü gülmüş oluyor?

Bir daha aldatılmamanız, kandırılmamanız, yok sayılmamanız için geliyoruz. Bu kenti, o karalı ellerden kurtarıp aydınlık geleceğe taşıyacağız.’’

İlçe, belde ve sivil toplum örgütü ziyaretlerini sürdüren Çetin, varoşlar ve kenar mahallelerde de halka kucaklaşıyor. Apartmanlardan köylere kadar, ev toplantıları, sokak toplantıları ve ziyaretlerle seçim çalışmasına devam eden Çetin için gönüllü bir ekip de Adana genelinde yüz binlerce dergi ve broşür dağıttı ve bu çalışmayı da halen sürdürüyor.