Adana’da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Ev’leniyoruz Fuarı’nda stant açan Adanalı aşçılar düğün hazırlığı yapan çiftlere klasikleşen düğün pastası yerine butik tatlı ve reçel çeşitleriyle alternatif ikram menüsü oluşturdu. Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) üyeleri kösem tatlısı, kabak tatlısı, portakal çiçeği reçeli, kuru incir reçeli, mazdak reçeli, süt reçeli, kivi reçeli ve turunç reçeliyle fuar ziyaretçilerinin ağızlarını tatlandırdı. 

AŞÇILAR FUARA AYRI BİR RENK KATTILAR

Evlilik hazırlıkları, mobilya, aksesuar, dekorasyon, züccaciye, gelinlik, damatlık, abiye kıyafet, çeyiz, halı, düğün organizasyonu, beyaz eşya ve ev elektroniğinin bir arada tanıtıldığı Adana 2. Ev’leniyoruz Fuarı’nda ADAPADER standı ilgi odağı oldu. Kına geceleri, düğün dansı gösterimleri, son trend gelin saçı modelleri, moda gelinlikler ve evlilik seminerlerinin yapıldığı fuarda ADAPADER üyeleri, çok özel tatlı ve reçel çeşitleriyle lezzet şöleni yaşattı. ADAPADER Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen ve meslektaşları, büyük özenle hazırladıkları kösem tatlısı (domatesli cevizli), kabak tatlısı, portakal çiçeği reçeli, kuru incir reçeli, mazdak reçeli (yeşil incir), süt reçeli, kivi reçeli ve turunç reçeli çeşitlerini ikram etti. Fuar ziyaretçilerinin en çok rağbet gösterdiği domates ve cevizle hazırlanan kösem tatlısı tam not aldı. 

NİŞANLARDA, DÜĞÜNLERDE ALTERNATİF İKRAM SEÇENEĞİ 

Adana’nın zengin mutfağını katıldıkları ulusal ve uluslararası etkinliklerde tanıtan ve ödüllerle dönen ADAPADER’in tatlı ve reçel tanıtımı Ev’leniyoruz Fuarı’na ayrı bir renk kattı. ADAPADER Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen ve meslektaşları, fuarın açılışını yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere kent protokolüne hazırladıkları yaş pasta, tatlı ve reçellerden ikram etti. Özel lezzetlerin tariflerini konuklarıyla paylaşan ADAPADER üyeleri, nişanlarda veya düğünlerde sergiledikleri tatlı ve reçelleri alternatif ikram olarak tavsiye etti.