Fatih Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm uygulama alanındaki proje ile ilgili, proje müellifinin teknik kardosu ile Ankara’da bir dizi toplantı yapıldı.

Bu toplantılarda proje üzerine titiz bir çalışma yapıldı.

Projenin teknik toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı İmar Planlama Şube Müdürü Ali Rıza Ulaştırıcı ile proje müellifi firmanın teknik personeli katıldı.

Büyüşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Fatih Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm uygulaması ile ilgili hazırlıkları en ince ayrıntılar düşünülerek yaptıklarını belirtti. Kentsel dönüşümün çok ciddi bir iş olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “Eski binaları yıkıp yeni bina yapmak kentsel dönüşüm değildir. Ya da boş araziye yeni bina yapmak da kentsel dönüşüm anlamına gelmez. Kentsel dönüşüm yapılırken bütün sosyal donatılar, resmi kurum alanları düşünülmeli, orada yaşayacak insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olması dikkate alınmalıdır. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.