Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Cafer Esendemir, Öğretmenliğin en kutsal mesleklerden biri olduğuna dikkat çekti. 

Esendemir; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün; 24 Kasım 1928 tarihinde  Bakanlar Kurulu'nun aldığı, “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” ünvanını kabul etmesinin 88. Yıldönümünü kutluyoruz. Bizleri eğiten, geleceğe hazırlayan, ülkemizin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların hakkını ödeyemeyiz. Onlar için sadece bir gün değil, yılın her günü minnet ve şükranlarımızı sunmalıyız. Çünkü; öğretmenlik en kutsal mesleklerden birisidir” dedi.

Başöğretmen Atatürk’ün “En büyük eserimdir” dediği ve Türk gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacak ve sonsuza kadar yaşamasını sağlayacak kuşakları eğitme görevini de yine öğretmenlerimize verdiğine dikkat çeken Başkan Esendemir; 

“Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Cumhuriyet; düşünce, bilgi ve beden yönünden güçlü ve yüksek karekterli koruyucular ister. Yeni kuşağı bu nitelik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir” diyen Atatürk başta olmak üzere; en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayretinde olan, bu uğurda yılmadan özveriyle çalışan, görevini ifade ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Öğretmenler Günü kutlu olsun...” dedi