Başkan Sözütek'i, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki makamında Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ile birlikte ziyaret gelen Başkan Ercan, fuarlar, şehrin ekonomik yapısı ve mobilya sektörünün sorunları üzerine sohbette bulundu. 

Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Sebze - Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Yalı'nın da hazır bulunduğu ziyarette, Adana'nın konum olarak Güneydoğu illerinin merkezinde bulunduğunu, Mersin'den Mardin'e kadar sektörü ayak tutan şehir olduğuna işaret eden Başkan Ercan, özellikle  klasik koltuk ve el örmesinde önde olduğunu belirtti. Başkan Ercan,  buradaki üretimin ihracata yeterli miktarda yöneltilmesi halinde ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacağını  ifade etti.  Ercan "Adana için mobilya sektöründen yana umutluyum. İnşallah umutlarım da boşa çıkmayacak. Çünkü, bu şehrin potansiyeli yüksek ve şehre büyük katkılar sağlayacak sektörler var"dedi.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, mobilya sektörünün Adana'nın lokomotifi konumunda olduğunu, fuarların da şehirlerin olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade ederken, "Fuarlara devlet destek olmalı. Mobilya işleme ve oymacılıkta Adana bir numara. Adana ekonomiden geri gitmesine rağmen mobilya sektörü birinci sırada, bu güzel bir durum. Bu sektördeki potansiyeli daha iyi değerlendirmemiz halinde Adana'ya katma değeri çok daha artacağına inanıyorum"diye konuştu. 

Oda Başkanı Yalçın Avcı da, mobilya sektörünün Adana için önemli bir sektör olduğunu, fuarların esnafın kendini yenilmesi ve geliştirmesi açısından büyük faydalar sağladığına dikkat çekerek, "Bu açıdan, belediyelerin fuarlara daha fazla destek vermesi ve ilgilenmesi lazım. Fuarlar, şehire bir heyecan ve hareketlilik katıyor. Fuara gelenler hem şehrimizi tanıyor, hem de ürünlerimizi görüyor. Bu da hem şehre hem esnafa artılar sağlıyor"dedi.