Kent Merkezine uzak olması nedeniyle adeta unutulduklarını ifade eden Feke ilçesi, Şahmuratlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Darkuz “Kayseri-Adana sınırındayız. Kayseri’de 40 Kilometre bitişiğimizdeki Mahalle olan Yahyalı Mahallesi’nde herşey var. Yollar, köprüler, elektrik, alt yapı, su, gibi hizmetler tam. Ancak Şahmuratlı da, telefonlar daha yeni yeni çekmeye başladı. Temiz su yeni geldi. İnternet çekmiyor. Kanalizasyon yok. Yollar için gerekli köprüler yok, yol hiç yok. Kendimizi 2. Sınıf vatandaş olarak hissediyoruz” dedi.

“YAKLAŞIK 10 KİLOMETRELİK YOLU ASFALTLATAMADIK”

Yol olmadığı için büyük sıkıntı çektiklerini aktaran Şahmuratlı Mahalle Muhtarı Mehmet Darkuz sözlerini şöyle sürdürdü;

“Karayolları kendi sorumluluğundaki yolları tamamladı. Ancak Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan yaklaşık 10 Kilometrelik yolu bir türlü asfaltlatamadık. Özellikle yağmur yağınca çocuklar göle dönen sözde yollar nedeniyle okula gidemiyor ya da aileler çocuklarını sırtlarına alarak okula götürüyor. Olacak iş değil. Elektrik direkleri eskimiş ve devriliyordu. Girişimlerimiz sonucu yapıldı, temiz su sorununu çözdük.İnternet çekmiyordu, girişimlerimiz sonucu bir hafta içinde çözüleceğini umuyoruz. Büyükşehir sorumluluğundaki Mezarlığımızın çevre duvarı olmadığı için koyunlar mezarların üzerinde dolaşıyordu. Büyükşehir’e yaptıramadık. Kendi imkanımla çevresine çit çektirdim. Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel’de görevi olmamasına karşın katkı verdi”

“KANALİZASYON YOK, ÇOCUKLAR HASTA OLUYOR”

Bölgede Kanalizasyon altyapısı olmadığını bu nedenle atıkların gelişigüzel aktığını anlatan Şahmuratlı Mahalle Muhtarı Mehmet Darkuz “ASKİ bize temiz su getirdi, sağolsun. Faturalarımızı ödemeye de başladık. Ancak Kanalizasyon yok. Bunu anlattık. Bize “Kent merkezinde bile kanalizasyon sorunu var” yanıtını verdiler. Yapmadılar. Doktor rapurumuz da var, hastalıklar kanalizasyon atıkları nedeniyle oluşuyor. Bu sorunun aşılması lazım. Ayrıca derenin de islah edilmesi gerekiyor. ÇukurovaTürk Televizyonu aracılığıyla yetkililere bir kez daha bu sorunların aşılması için sesleniyorum” diye konuştu.

“BÖLGEYE KAR AMBULANSI GEREKLİ”

Şahmuratlı Mahallesi ve Feke’nin kar alan bir bölge olduğunu aktaran Muhtar Mehmet Darkuz, bazı dönemlerde kar sonucu kapanan yollar nedeniyle 10-15 gün bazı bölgelere gidilemediğini hatırlattı. Özellikle sağlık açısından yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Darkuz, “Feke’ye 60, Kayseri’deki en yakın sağlık kuruluşuna 40 Kilometre uzaktayız. Karlı dönemlerde bir sağlık sorunu olduğunda kar nedeniyle ulaşımda sıkıntı oluyor. Bu nedenle Feke’ye bir kar ambulansı gerekiyor. Gerekli olan bölgelerde kullanılabilir. Bununda çözümünü bekliyoruz”dedi.