Fikret Doğan, “Milliyetçi Hareket, Türkiye’nin çimentosudur. Milliyetçi Hareket, duruşu itibariyle devletin ve milletin birliğinin yanındadır. Çukurova ve Yüreğir ilçe kongreleri de camiamıza yaraşır vakar ve ciddiyetle gerçekleşmiştir. Kutlu davaya gönül verenler, Türkmenbeyimiz, hemşehrimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emrinde birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yürüdüğünü ortaya koymuştur” dedi.
Adana’da MHP ilçe kongrelerinde teşkilat mensuplarıyla dayanışma içinde olan Fikret Doğan, Çukurova’da güven tazeleyen Sertan Duran ve Yüreğir’de yeniden seçilen Yıldıray Şener ile yönetim kurullarında görev alan isimleri tebrik edip, başarılar diledi. Fikret Doğan,  “Partimizde bugüne kadarki kongre süreci, gayet demokratik ve sağlıklı şartlarda ilerlemektedir. İlçe kongrelerimizde başlayan yeniden uyanış, silkiniş ve diriliş ruhu, partimizi hedef alan fesat yuvalarını dağıtacaktır. Teşkilatımız ve mensuplarımız, sır sırta vererek MHP bayrağını camiamıza yakışır şekilde taşıyacak, maksatlı çevreler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır” diye konuştu.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin millet iradesine olan saygısını ve demokrasiye olan inancını her platformda dile getirdiğini, “Önce ülkem ve milletim” diyerek Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen mikrakların karşısında dimdik durduğunu vurgulayan Fikret Doğan, şunları söyledi:
“Varlık sebebi Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti olan, bu uğurda büyük özverilerde bulunan partimizi ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi hedef alanlar iyi bilsinler ki; ülkemizin, milletimizin yüksek menfaatleri her şeydenönce gelir. MHP teşkilatlarında görev almanın ilk ve en önemli şartı da davaya ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beye sadakattir. Çünkü, Türkmenbeyimiz, Ülkücü Hareket’in bütün hafızasını taşıyan, vatanımızın varlığını, devletimizin bekasını, bayrağımızın namusunu sımsıkı sahiplenmiş ve partimizi bu değerlerin tek tarafı yapmıştır. Gurur duyduğumuz hemşehrimiz Sayın Devlet Bahçeli, partimizin birlik ve beraberliğinin, ülke ve ülkü yolunda yolunda yek vücut oluşunun sembolüdür. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin sonuna kadar emrinde olmaktan, yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Gün ayrılık, gayrılık günü değil, birlik ve dirlik günüdür. Çukurova ve Yüreğir ilçe kongrelerinde de Üç Hilal’e gönül verenler bu şuuru en güzel şekilde ortaya koymuştur. Kongrelerde delegelerimizin güvenini tazeleyen çok değerli ilçe başkanlarımız Sertan Duran’a ve Yıldıray Şener ile yönetim kurularında görev alan kardeşlerimize yeni hizmet dönemlerinde başarılar diliyorum.”