Türk Milleti’nin Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve ardından gelen işgalle yok edilmek, bin yıl boyunca vatan bildiği topraklardan sürülmek istendiğini belirten Filiz Yaldız, 30 Ağustos 1922’de kazanılan zaferle, emperyalizmin Türk Ulusu üzerindeki kötü emellerine ulaşmasının engellendiğini söyledi.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle, Türk Milleti’ni esir etmenin mümkün olmadığının, tarihe kanla not düşüldüğünü  belirten Filiz Yaldız, 30 Ağustos 1922’de Milli Mücadele’nin zaferle taçlandığını ifade etti. Yaldız, “Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin asla pes etmeyeceğini ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğini dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Anadolu’yu işgal eden, büyük güçlerin taşeronluğuna soyunan Yunan Ordusu, zorlu Kurtuluş Savaşı’nın son aşamasında, 30 Ağustos Muharebesi’yle kesin yenilgiye uğratıldı. Türk Ordusu, Türkleri yok etmek isteyen zihniyete büyük bir ders verdi. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk Milleti ‘Bizi asla teslim alamazsınız’ mesajını tarihe altın harflerle yazmayı başardı. Atalarımızın bu destansı zaferi ve milli mücadeledeki varoluş kararlılığı, bugün hepimize ilham kaynağı olmaktadır” dedi.

Filiz Yaldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Türk Milleti’nin ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Bu vesileyle, gelmiş geçmiş bütün şehitlerimiz ve gazilerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum.”