MURAT BERHUN - SON NOKTA GAZETESİ
Adana’da kaçak fırınların yanı sıra simit ruhsatıyla ekmek üretildiğini belirten Adana Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin “ Biz kaçak fırınlar ve simit ruhsatıyla ekmek üretenlere yönelik her türlü yazışmayı ilgili kurumlarla yaptık. Ancak bir sonuç alamadık. Ayrıca şimdilerde Suriye ekmeği piyasaya çıktı. Suriye Ekmeğini Sokak ortasında tezgâhta satıyorlar. Bu hem suç hem de ekmeğin sağlıksız şekilde tüketiciye ulaştırılması demek.  Ekmek açıkta satılır mı? Biz bunların önlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE EKMEĞİYLE REKABET EDEMİYORUZ

Belediye halk ekmeği konusunda da görüşlerini aktaran Alptekin, kendilerinin halk ekmeğe karşı olmadıklarını ancak, 40 kuruş olan Halk ekmekle rekabet edemediklerini söyledi.  Bu konuda yetkililerden destek isteyen Alptekin “biz ekmeği 25-10-2013 tarihinden itibaren 90 kuruşa satmaya başladık. Aradan geçen sürede girdi maliyetimizde yüzde 50 artış olmasına karşın biz ekmeği aynı fiyata sattık. Ancak bundan sonra mağdur edilmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

PLANSIZLIK EKMEKTE İSRAFA NEDEN OLUYOR

Belediye halk ekmeği, kaçak fırınlar ve denetimsizliğin ekmekte büyük israfa neden olduğunu anlatan Adana Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin şöyle konuştu; “Adana’da plansızlık nedeniyle günde 250- 300 bin ekmek israf oluyor. Ekmek israf olmasın diye mücadele verilirken, Ceyhan’a yetecek kadar ekmeğin israf olması düşündürücüdür. Bunun için yetkililerin kaçak fırınları önlemesi, merdiven altı üretimi durduracak önlemler alması ve iyi bir planlama yapması gerekiyor”

RAMAZAN PİDESİNE ZAM YOK

Ramazan ayının gelmesiyle ramazan pidesi üretiminin de başlayacağını hatırlatan Alptekin, Ramazan pidesinin vatandaşın vazgeçilmezi olduğunu belirterek “ Ramazan pidesine zam yapmıyoruz. 200 Gram Ramazan pidesi 90 Kuruş, 400 Gram Ramazan pidesi 1 Lira 80 Kuruşa satılacak. Buğday yok. Maliyet arttı. Ancak biz yinede aynı fiyata Ramazan pidesini vatandaşımıza ulaştıracağız” şeklinde konuştu.