Adanahabermerkezi.com

15 Temmuz Pazar Günü Merkez Parktaki alanda yapılan etkinlikte İl Başkanı Emrah Kozay, Milletvekilleri, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ile Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel'in yer aldığı CHP heyetine yapılan farklı uygulama coşkulu kutlamaları gölgeledi. 

CHPLİ HEYETE "DUYARSIZ" KALDILAR

15 Temmuz Destanı ile ilgili tüm etkiniklere katılarak, Ülkeye, Cumhuriyete karşı yapılan darbe girişimini her zaman kınayan CHPli heyet Merkez Park'taki kutlama alanına geldiğinde, ilgilenilmedi ve protokolün ikinci sırasında oturmak zorunda bırakıldılar. Bunu hiç dert etmeyen CHP İl Başkanı Kozay, Milletvekilleri Bulut ve Sümer ile Yüreğir İlçe Başkanı Yüksel, önlerindeki koruma ordusu, güvenlikçiler nedeniyle sahneyi bile göremez durumda kaldı. Ancak yapılan duyarsız yaklaşımlardan çok CHP heyetini katılımcıların onunsu sırasında yaşananlar üzdü. CHP heyetinin alanda bulunuşuyla ilgili anons yapılmazken, CHPli görevlinin uyarısıyla önce Milletvekillerinin isimlerinin anons yapılması sağlandı. Ancak İl Başkanı Emrah Kozay, "İl Başkanlarını anons etmiyoruz" denilerek anonsu yapılmadı. Bu sırada Adana'daki çok küçük odaların bile Başkanlarının isimerinin anons edildiği duyuldu. Ardından MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da alana gelir gelmez anons edildi ve olağanüstü bir karşılama yapıldı. Bunun üzerine CHP heyeti, halkın tüm kesimlerinin katkısıyla kazanılarak yazılan 15 Temmuz destanının sadece bazı kesimlere mal edilme girişimlerini red ederek tören alanını terk etti.

BULUT "KONUYU MECLİSE TAŞIYACAĞIM"

Adanahabermerkezi.com Editörüne konuşan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yaşananlar nedeniyle üzüntü duyduklarını belirterek, "Biz toplumun her kesiminin katkısıyla yazılan destanın kutlaması için oradaydık. Ancak CHP heyetine yapılanları kabul etmemiz mümkün değil. Konuyu TBMM gündemine taşıyacağım. Biz bu etkinliklerin her kademesine katıldık. Yapılanlar hoş olmadı" diye konuştu.